1 marts, 2019

Webinar vs. det fysiske møde

Webinar vs. det fysiske møde

Af Camilla Strangholt Cramer

Satserne er høje, og du er i tvivl om, hvilken mødeform er den rette for din kunde. Fortvivl ej, vi opstiller her fordele og ulemper ved både webinarer og møder, så du kan træffe det helt rigtige valg.

Inden du satser alle dine penge, bør du høre om fordele og ulemper ved både webinarer og fysiske møder og konferencer, da de helt sikkert giver stof til eftertanke.

Fordele ved et webinar

1. Masser af fleksibilitet, når du kan sidde hjemme i sofaen og deltage i webinaret

Da webinarer foregår online, så er det både nemt og lettilgængeligt. Det kræver ingen rejse, transport eller overnatning for hverken deltagere eller mødelederen. Det eneste, der kræves, er en enhed (eksempelvis computer), som kan bruge det pågældende program og har internetadgang. Så alle mennesker med internetadgang og på tværs af landegrænser kan deltage i samme webinar.

2. Virksomheder er vilde med at spare penge

Ressourcer og omkostninger er minimale, fordi der hverken skal sørges for transport, forplejning, booking samt leje af lokaler og det teknologiske udstyr.Et webinar kræver kun et webcam og en mikrofon, så deltagerne kan se og høre mødelederen eller kursusholderen. Så webinaret vil være billigere end et fysisk seminar og møde. Det kan endda være gratis at deltage i nogle slags webinarer.

3. Vi skriver 2019 og ikke 1996

Internethastigheden er blevet mange gange bedre, siden internettet så dagens lys tilbage i 1996. Dengang blev det vurderet til at være en døgnflue, men vi kan vidst roligt sige, at internettet er kommet for at blive. Derfor skal teknikken også konstant følge udviklingen – hvem har måske ikke prøvet at sidde og vente i evigheder (+10 sekunder) på, at en side bliver loadet? Når internettet og teknikken spiller på alle de rigtige tangenter, så er et webinar bestemt et godt valg.

Nu kender du fordelene, men kære mødebooker, inden du træffer din endelige beslutning, bør du også kende til ulemperne ved webinarer. Selvfølgelig vil det bedste være, at du kender til alle facts, inden du smider alle dine penge på webinarer, og derfor anbefaler vi, at du læser hele dette indlæg.

Ulemper ved webinarer

1. Når teknikken og internethastigheden fejler, fejler webinaret

Selvom teknikken og internethastigheden er blevet markant bedre, er faktum, at det kan fejle. Det vil resultere i, at webinaret også fejler. Hvis mødelederen mister internetforbindelsen, er der ingen, som får glæde af det pågældende webinar.

Det samme er gældende, hvis teknikken fejler. Hvis der er forsinkelse på lyd, billede, tekst (i en eventuel chat) eller alle tre dele, så er det dødens pølse at sidde og se på en mødeleder, som ligner en skuespiller i en dårlig synkroniseret film.

2. Envejskommunikation er godt, men dialog og interaktion er bedre

Det vil typisk være tale om en envejskommunikation, hvor det er mødelederen, foredragsholderen eller underviseren, der taler under webinaret, og deltagerne vil typisk være passivt ’til stede’ via tekstbeskeder i chatten. Derved opnås der ingen dialog eller ping-pong mellem mødeleder og deltagere (eller mellem deltager og deltager), hvilket kan gøre et webinar meget langt og kedeligt.

3. Kropssprog er også kommunikation

Når deltagerne kun er til stede i en eventuel chat, og der kun et webcam på mødelederen, kursusholderen og underviseren, så har mødelederen ingen chance for at afkode deltagernes mimik eller kropssprog. En god kursusholder, mødeleder og underviser bruger deltagernes kropssprog til at navigere og ændre på det, som bliver sagt og gjort. En mødeleder vil nemlig have fokus på at gøre emnet mere interessant for deltagerne.

4. Forstyrrelser og tekniske udfordringer skaber problemer for webinaret

Luk øjnene og forestil dig, at du deltager på et webinar. Du har alle intentioner om at bevare fokus på mødelederen, som toner frem på skærmen. Dog har du lige en tøjvask, som skal sættes i gang, og du er også løbet tør for kaffe i koppen. Mens du ordner alt dette, kører webinaret videre inde på din computer, fordi din iPad ikke kunne åbne det program, som mødelederen bruger til webinaret.

Udefrakommende forstyrrelser, tab af koncentrationsevne og tekniske udfordringer er en realitet med webinarer. Så spørgsmålet er, om du vil få mere ud af et webinar end et fysisk møde?

Så langt, så godt. Det var fordelene og ulemperne ved at vælge et webinar, når du skal sidde og booke dit næste møde. Hvis du stadig ikke har satset på nogen af de to kandidater i bokseringen, så brænder pengene helt sikkert i lommen på dig. Inden de tænder et mindre bål, må vi hellere bevæge os videre til fordelene og ulemperne ved de fysiske møder, kurser og konferencer.

Fordele ved et fysisk møde, et fysisk kursus og en fysisk konference

1. Vi er flokdyr, og vi trives bedst, når vi er sammen

Den fysiske interaktion og kontakt mellem mennesker betyder alt i forhold til vores forståelse og vores trivsel. Vi trives bedst i flok, hvor vi er sammen med andre, og gerne andre som er i samme båd. Dette er med garanti tilfældet til et møde, til et kursus eller til en konference. Deltagerne vil alle være i samme båd, og der er mulighed for, at de kan interagere og have en fysisk relation med hinanden, især i pauserne.

2. Kommunikationen bliver bedre med knap så mange misforståelser

Både den verbale og nonverbale kommunikation bliver bedre, når vi er fysisk til stede. Underviseren, foredragsholderen og mødelederen undgår eventuelle misforståelser, idet øjeblikkelige spørgsmål fra deltagerne kan afhjælpe disse. Samtidig har mødelederen mulighed for at afkode deltagernes kropssprog og mimik. På den måde kan mødelederen gøre emnet mere interessant og relevant for deltagerne. Hvis en mødeleder kan se, at humor virker på deltagerne, handler det om at gribe bolden og spille den videre på en måde, så alle får mest muligt ud af kurset, mødet og konferencen.

3. Deltagerne får glæde af hinanden gennem samarbejde

Under et webinar har deltagerne ikke mulighed for at interagere med hinanden og indgå i samarbejder relateret til emnet for mødet. Ved det fysiske møde, det fysiske kursus og den fysiske konference er der rig mulighed for samarbejde, og det kan især fremmes gennem bordopstillingen i det pågældende lokale.

Vi bevæger os hastigt videre til ulemperne ved det fysiske møde, kursus og den fysiske konference.

Ulemper ved møder, kurser og konferencer

1. Det koster mere end et måske gratis webinar

Et fysisk møde, et fysisk kursus og en fysisk konference vil koste mere end et webinar. Omkostningerne går til leje og booking af lokaler, forplejning, transport, køb af materialer og eventuelt leje af udstyr. Det er nødvendige omkostninger for at opnå den fysiske kontakt mellem mennesker.

2. Tid er også en ressource

Det tager tid at planlægge et møde, et kursus og en konference. Det tager tid for deltagerne at transportere sig hen til mødestedet. Det tager tid at gøre lokaler og forplejningen klar. Det tager tid at deltage i fysiske møder, konferencer og kurser. Al den tid, som deltagerne bruger på det, er tid, de ikke får brugt hos deres arbejdsgiver. Derfor skal der være en god grund til, at deltagerne deltager i mødet, kurset og konferencen.

Hvad skal du som mødebooker vælge – møde, konference, webinar eller kursus?

Nu har du fået belyst en bunkevis af fordele og ulemper ved både webinarer og fysiske møder, konferencer og kurser. Faktum er, at den enes fordele er den andens ulemper og omvendt, så når du sidder og skal tage valget mellem at booke et webinar eller booke lokaler med forplejning til et møde eller en konference på vegne af en virksomhed, hvilket valg træffer du så? Det er nu, at du sætter penge på en af de to kandidater i bokseringen.

HUSET Middelfart anbefaler det fysiske møde

Hos HUSET Middelfart står vi klar til at hjælpe dig med at træffe det helt rigtige valg, så du vælger den mødeform, som passer til deres ønsker og behov. På den måde sikrer du også, at du har satset pengene på den rigtige kandidat.

Webinarer, digitale møder og fjernundervisning er populære. Formentlig fordi tid er et væsentligt parameter i beslutningsprocessen – og her kan det fysiske møde ikke konkurrere med det digitale. Men kigger vi derimod på parametre som motivation, handlinger og effekt og dermed på ROI, er der ingen tvivl om, at den fysiske mødeform er mere optimal.

Interaktion, dialog, samarbejde og kontakt er nemlig nøgleelementer i den læringsproces, som det pågældende møde netop vil være. Når der er fysisk kontakt og dialog mellem deltagere og mødeleder, er der gode forudsætninger for, at mødet, kurset og konferencen bliver en succes - og det er jo det, som vi alle i sidste ende ønsker.

Læs også ...

Forstå Generation Z – og planlæg bedre møder

Forstå Generation Z – og planlæg bedre møder

De bliver en stadig større del af arbejdsmarkedet og får dermed også en større indflydelse på planlægningen af møder og konferencer. ”The Millennials” – gruppen af mennesker i alderen 17 til 28 år – tænker og agerer meget anderledes end tidligere generationer. Og det sætter høje krav til mødeplanlæggeren. Af Søren Hygum Hansen De er blevet kaldt kompetente og udadvendte. Men også dovne og selvoptagede. De skifter jævnligt job, kræver en klar balance i arbejds- og privatlivet, er eksperter i at søge viden på internettet - og har konstant nakken bøjet og øjnene rettet mod deres iPhone-skærm. Sådan lyder den ofte, lidt forenklede karakteristik af den meget omdiskuterede og magtfulde generation kendt som ”The Millennials” eller ”Generation Z” – kært barn har mange navne. Men uanset om karakteristikken holder, eller hvad navnet end er, har befolkningsgruppen, der er født i årene mellem 1990 og 2001, gennem en række år været i fuld fokus hos alt fra forbrugerforskere og erhvervspsykologer til virksomhedsledere og mødeplanlæggere. Utroligt høje krav For de unge generationer Y og Z (17-40 år), der nu udgør næsten en fjerdedel af den samlede, danske befolkning, har med deres holdninger, krav og forventninger til tilværelsen og arbejdslivet en stadig større indflydelse på mange dele af samfundet. Herunder også måden vi afvikler møder, kurser og konferencer på. Men hvis man forstår generationens forventninger og ønsker, er man som mødeplanlægger nået langt i at skabe det optimale møde. Den ældste del af den yngre generation – dem, der blev født i 1980’erne - har efterhånden allerede været flere år på arbejdsmarkedet. Men den yngre gruppe, som kom til verden lige før årtusindeskiftet, er først nu ved at besætte jobs rundt omkring i samfundet. Og de er altså også først nu ved at sætte sig på stolene i mødelokalerne og konferencecentrene. - Det er nogle helt andre spørgsmål og krav, de kommer med - sammenlignet med for syv til ti år siden. De stiller utroligt høje krav i forhold til tidligere generationer, har Mai-Britt Poulsen, som er chef for den globale konsulentvirksomhed, Boston Consulting Group i Danmark, fortalt Politiken. Men ikke kun kravene, men også måden, som Generation Y og Z tænker, agerer og arbejder på, er anderledes end tidligere generationer. Facebook, telefon og film på samme tid Især den yngre gruppe af generationen har – ifølge adfærdsforskere – en kortere koncentrationsevne end de ældre dele af befolkningen. Nogle undersøgelser har vist, at ”The Millennials” er impulsive og kun kan holde koncentrationen i kort tid, før de instinktivt fokuserer på noget andet. Til gengæld kan de overskue tre skærme på samme tid – som et tændt tv i baggrunden, Facebook på deres iPhone og en film, de streamer fra HBO på den tablet, de holder foran sig. Den viden er vigtig – også for en mødeplanlægger. Generationen, der er vokset op med overflod af muligheder for at blive underholdt på for eksempel YouTube og Netflix, og som hurtigt zapper videre, hvis de keder sig, vil overraskes. For hvis selve mødets eller konferencens indhold ikke er underholdende nok, vinder Facebook, som deltageren hurtigt kan få adgang til på mobiltelefonen, i stedet kampen om opmærksomheden. Stand-upperen, der griller Derfor kan for eksempel en anderledes foredragsholder eller en overraskende gæst på konferencen, der bryder med rækken af mere klassiske talere og foredragsholdere, være en stor gevinst. Som stand up-komikeren, der griller den branche, som mødedeltagerne kommer fra. Eller den hurtigt-snakkende erhvervspsykolog, der fyrer kloge ord om arbejdslivet anno 2018 af, selvom hans foredrag måske skiller sig ud fra resten af mødeprogrammet. En anden måde, man kan sikre opmærksomheden, er ved at bruge video. Det kan være små, opsigtsvækkende YouTube-klip, der får grinet frem hos de unge, der er vokset op med visuelle medier. Eller det kan være via en videopræsentation af en foredragsholder – eller måske en introduktion til et emne - der bliver vist på mødelokalets storskærm. Men kampen om opmærksomheden og interessen for konferencen kan også blive vundet ved at involvere mødedeltagerne på interaktiv vis - et efterhånden almindeligt trick, der ikke desto mindre er særligt vigtigt, hvad angår Generation Y og Z. For store dele af generationen kan ikke huske en tid, hvor der ikke var internet. Bridgewalking over broen Og så er de på nettet – også når de sidder i mødelokalet. I de senere år har den såkaldte eventteknologi, der forstærker mødets indhold, derfor vundet indpas verden over. Og den er kommet for at blive - sammen med ”The Millennials”. Det kan for eksempel være event-app’en, som deltagerne får info fra, eller møder andre konferencedeltagere igennem. Eller som de bruger til at besvare den online-meningsmåling, som foredragsholderen netop har bedt dem besvare - hvorefter han siden viser deltagernes svar på storskærmen. De yngre deltagere vil ses og høres - og give deres mening til kende. Men kampen for at skabe interesse om konferencen kan også ske via anderledes arrangementer i forbindelse med mødet. I HUSET Middelfart har man i flere år oplevet en stigende tendens til, at kunderne ønsker ekstraordinære oplevelser, der bryder med det klassiske møde. Møde i pavillonen eller fritidshuset Nogle af de mest populære aktiviteter i og omkring HUSET Middelfart er gåture blandt dådyrene i Hindsgavl Dyrehave og bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro. - Vi tilbyder dog mange andre og mere alternative muligheder såsom at holde mindre møder i for eksempel et orangeri eller fritidshus, hvor rammerne er mere uformelle og afslappende. Eller rom- og gin-smagning i vores lounge efter aftensmaden, fortæller HUSETs kundechef Trine Duus Andreasen. Den slags mer-værdi-oplevelser er interessante for ”The Millennials”, fordi de – ifølge forskernes karakteristik af dem – ofte jagter det utraditionelle og det anderledes, som de kan forevige på telefonen og vise frem på Instagram. De vil gerne vise omverdenen, at de er cool. Også når de er på konference. Undersøgelser fra USA viser samtidig, at muligheden for at netværke er mere afgørende for yngre mødedeltagere, end det var for deres forældre. For dem er en god konference derfor en konference, hvor tiden og omgivelserne gør det muligt for dem at ”connecte” med andre deltagere, de ikke kender. Og måske derved imponere en chef fra en anden virksomhed, der også er med på konferencen.
Læs mere
11 april, 2019
Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Når du har fundet det bedste sted at afholde jeres næste kursus, konference eller møde, er næste vigtige step af vurdere, hvordan deltagerne skal placeres. Rigtig mange negligerer dette punkt i planlægningen, men når der bruges ressourcer på at kommunikere noget, så bør det være mindst lige så væsentlig at vurdere, hvordan deltagerne skal sidde for at få mest muligt ud af kommunikationen. Af Louise Lyngsø Kjærulff Det første du bør overveje, når du skal vælge bordopstilling er: Har deltagerne overhovedet behov for borde - eller kan de nøje med stole? Fordelen ved at vælge en opstilling med borde er bl.a., at deltagerne nemmere kan tage notater og har mulighed for at indtage mad og drikke, mens de sidder ved bordet. Ulempen kan derimod være, at rummets kapacitet mindskes, så snart der også skal gøres plads til borde. I HUSET Middelfart har vi i samarbejde med vores erfarne teknikere udvalgt seks forskellige bordopstillinger, som hver især har deres fordele – og ulemper. 1. U-bord Denne bordopstilling er ofte den mes optimale, hvis formålet med mødet er, at deltagerne både skal lytte og interagerer med underviseren/taleren. Fordele ved opstillingen: Deltagerne har alle mulighed for at se og blive set af undervisere/taleren Interaktionen mellem deltagerne er mulig, da flere sidder med ansigterne mod hinanden. God mulighed for at demonstrere eller vise fx produkter på pladsen i midten af hesteskoen. Ulemper ved opstillingen: Rummets kapacitet udnyttes ikke, pga. ”spildpladsen” i midten af hesteskoen. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. 2. Gruppeborde Dette er uden tvivl opstillingen, du skal vælge, hvis du ønsker, at deltagerne skal interagere mere med hinanden end med taleren/underviseren. Fordele ved opstillingen: Interaktionen mellem deltagerne optimeres, da de sidder med ansigterne mod hinanden. Den gør det muligt for deltagerne at arbejde sammen to og to eller i mindre grupper. Ulemper ved opstillingen: Flere af deltagere vender ikke naturligt ansigtet mod underviseren/taleren Rummets kapacitet reduceres i forhold til flere af de øvrige , da der skal være plads til bordene – og plads rundt om bordene til, at deltagerne kan komme ind og ud. 3. Skoleborde Opstillingen minder om det, du sikkert kender fra din skoletid. Her er bordene placeret i lige rækker, og deltagernes stole placeret så alle vender ansigtet samme retning. Dette gør opstillingen optimal i forbindelse med kurser og anden undervisning, hvor deltagerne har behov for at skrive noter – eller have bøger eller en computer foran sig. Fordele ved opstillingen: Alle deltagere vender ansigtet mod underviseren/taleren Deltagerne forstyrres minimalt af de øvrige deltagere Ulemper ved opstillingen: Interaktionen mellem deltagerne minimeres, da de ikke sidder med ansigterne mod hinanden. Rummets kapacitet reduceres i forhold til fx rækker på langs, da der kun er stole på den ene side af bordene. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. 4. Rækker på langs Denne bordopstilling benyttes ofte, når både taler/underviser og deltagerne skal interagere. Den er ofte brugt i forbindelse med møder, hvor der indgår mad og drikke under selve oplægget. Hvis I er mange deltagere, men samtidig har behov for borde, så er denne opstilling den mest optimale i forhold til udnyttelse af rummets kapacitet. Fordele ved opstillingen: Alle deltagere kan nemt vende ansigtet mod underviseren/taleren Interaktionen mellem deltagerne optimeres, da de sidder med ansigterne mod hinanden. Rummets kapacitet optimeres i forhold til fx skoleborde, da der er stole på begge sider af bordene Ulemper ved opstillingen: Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. Der skal være plads på begge sider af bordet, så deltagerne kan komme ind og ud. 5.Sildeben Her har deltagerne godt udsyn til lærredet og underviseren/taleren, da de alle vender ansigtet mod præsentationen. Fordele ved opstillingen: Alle deltagere har godt udsyn mod underviseren/taleren og lærredet Deltagerne forstyrres minimalt af de øvrige deltagere Ulemper ved opstillingen: Interaktionen mellem deltagerne er mulig, men opstillingen er ikke optimal til dette formål. Rummets kapacitet reduceres i forhold til fx rækker på langs, da der kun er stole på den ene side af bordene. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. 6. Biograf/stolerækker Denne opstilling er oplagt, hvis der er mange deltagere, som skal lytte eller se på en taler eller præsentation – som i biografen eller til et foredrag. Denne opstilling bør primært vælges i forbindelse med kortere oplæg, da variationen i siddepositioner ikke er særlig stor, og deltagerne derfor hurtigt kommer til at sidde uroligt. Herudover er deltagernes mulighed for at skrive notater og snakke med hinanden minimal, hvilket bør tages med i overvejelserne, hvis denne opstilling vælges. Fordele ved opstillingen: Alle deltagerne kigger samme vej Størst mulig udnyttelse af rummets kapacitet Ulemper ved opstillingen: Deltagerne har svært ved at skrive notater, da der ikke er nogle borde Interaktionen mellem deltagerne minimeres, da de ikke sidder med ansigterne mod hinanden. Deltagerne sidder meget tæt og er nødt til at forstyrre de deltagere i stolerækken, når de skal ind og ud. Der er ikke mulighed for at deltagerne spiser eller drikker ved deres plads. 3 ting du skal overveje, inden du vælger opstilling Når du holder dit arrangement i HUSET Middelfart hjælper vi dig altid gerne med at vælge den eller de helt rigtige bordopstilling (for den eller lokalet kan selvfølgelig ændres undervejs) på baggrund af: Arrangementets formål og indhold Antallet af deltagere Lokalets størrelse og form Lokaleoversigt og bordopstillinger i HUSET Middelfart Se hvor mange personer, der kan være i vores lokaler ved de forskellige bordopstillinger (side 2).
Læs mere
1 februar, 2019
Sund mad på mødebordet

Sund mad på mødebordet

Konferencegæster forventer i dag at få tilbudt sundere mad – og at de kan tage løbeskoene med i kufferten, løbe en tur i området eller træne kroppen i et fitness-område. Den tendens sætter større krav til konferencecentrene, der skal imødekomme den sundere livsstil, som mange gæster har – og vil opretholde, selvom de er væk hjemmefra. Af Søren Hygum Hansen Der skal være sund, men stadig lækker mad for både krop og hjerne. Det skal være muligt at løbe en lang tur - og helst i smukke, energigivende omgivelser. Og de mentale batterier skal kunne lades op i et roligt, afstressende område, hvor man koble helt fra. Mange konferencegæster forventer i dag at kunne opretholde en sund livsstil, selvom dagligdagen bliver brudt op af flere dage med møder og konferencer langt væk fra arbejdspladsen og hjemmet. Det sætter krav til konferencecentrene – der i langt højere grad skal imødekomme kravene og ønskerne fra ikke mindst den yngre del af befolkningen, der er fokuserede på at spise sundt og træne kroppen – hver dag. - Derfor er forventningen også, at man kan vælge at spise sund mad på konferencen, men også at der er muligheder på stedet for, at man kan holde formen ved lige, fortæller kundechef i HUSET Middelfart, Trine Duus Andreasen. Kikærter og magert kød For eksempel forventer mange gæster, at konferencestedernes restauranter og caféer ikke kun tilbyder varme, fyldige frokostretter, som ligger tungt i maven, men også fisk, magert kød og salater med fx spelt eller kikærter til de konferencegæster, der ønsker et sundere alternativ. Det samme gælder morgenmaden, hvor der stadig er plads til morgenboller og basser i buffeten, men hvor det også skal være muligt at fylde en skål med økologisk yoghurt toppet med sukkerfri, fiberrig müsli og tørret frugt. Og når det er tid til en pause mellem mødeoplæggene midt på dagen, vælger mange gæster i dag lige så gerne sunde snacks som daddelkugler, gulerodsstænger og smoothies som kagestykket, der serveres på HUSETs kagebord om eftermiddagen. Samtidig er der en klar forventning om, at de råvarer, der bliver brugt til maden på konferencestederne, er af en høj kvalitet. I HUSET Middelfart er mellem 30 til 60 procent af den mad, der bliver serveret, helt økologisk. Det har medført, at stedet siden 2016 har kunnet bryste sig af ”Det Økologiske Spisemærke” i bronze. - Er der en tendens, vi har kunnet se gå i én retning de seneste år, så er det interessen for at vælge økologisk. Vi prioriterer at bruge økologiske råvarer efter sæson. Det er vores valg og derfor ikke noget, der kan fravælges, men samtidig heller ikke noget, der koster ekstra for vores gæster, siger Kim Sabroe Reckweg, der er F&B Chef i HUSET Middelfart. Økologiske, lokale frugter HUSET Middelfart har en aftale med den lokale Harndrup Skov Frugtplantage, der blandt andet leverer økologiske æbler og pærer, som står i skåle rundt omkring på gangene – og i mødelokalerne. I det hele taget prioriterer køkkenet danskproducerede, friske råvarer. Tendensen er samtidig, at flere og flere konferencegæster forventer, at de kan holde formen ved lige og være aktive, selvom en stor del af dagen står på oplæg, møder og workshops – og måske sidenhen en overnatning på et hotelværelse. For eksempel på en smuk rute ved konferencestedet, som de kan løbe en tur på. HUSET Middelfart ligger klods op ad både en skov og Hindsgavl Dyrehave, hvor kron- og dådyr græsser på sletten, ligesom der få hundreder meter fra stedet er en længere strand langs Lillebælt. Der er med andre ord mange muligheder at indlede eller afslutte dagen med enten en gå- eller løbetur i den smukke natur. Cykl en tur i dyrehaven Derudover er det muligt gratis at låne en cykel i receptionen, så man kan cykle en tur rundt i området fx på stiene i dyrehaven - og HUSET Middelfart tilbyder også fire workoutstations. Her kan gæsterne frit træne kroppen i forskelige cross fit-maskiner. Konferencedagene kan være lange og kræver ofte fuld koncentration i mange timer i træk. Derfor er det i dag også vigtigt for mange, at der er områder – eller små oaser, om man vil – hvor gæsterne kan koble fra og nyde roen. Det kan være et roligt hjørne med en sofagruppe, man kan slænge sig i, hvor der er aviser, vand, te og kaffe - og hvor andre gæster ikke bevæger sig forbi. Eller en terrasse, hvor man kan få frisk luft, mens hjernen – for en stund - er sat på standby. I HUSET Middelfart er der flere muligheder for at nyde en rolig stund i fred og ro. Her er både en dejlig atriumgård, to terrasser, flere små sofagrupper rundt i HUSET - og mulighed for at tage en pause i et orangeri eller pavillon.
Læs mere
28 februar, 2019