Skip to content

Vi er bevidste om, at vi som konferencehotel, arbejdsplads og lokal aktør har en indvirkning på mennesker, naturen og miljøet omkring os. Det betyder, at vi har en forpligtelse til ikke blot at belaste mindre, men også en mulighed for at give positivt tilbage til vores omgivelser.

Det er en stor opgave, som vi alle skal være med til at løfte, og som vi har arbejdet på hver dag siden 2018. I dag er vi Green Key-certificerede – turismens anerkendte internationale miljømærke og certificeret Green Star og har dermed forpligtet os på målsætninger, som skal reducere vores ressource- og energiforbrug og minimere vores klimaaftryk. Ydermere har vi det det Økologiske Spisemærke i bronze.

Vores daglige motivation er et ønske om at kunne skabe oplevelser for vores gæster på bæredygtig og ansvarlig vis – både nu og i fremtiden.

Field and plants at sunset.

Ansvarlig energi

Når vi forbruger energi, er vi med til at udlede CO2. Derfor er det en selvfølgelighed, at vi skal mindske vores forbrug – ligesom i vores egne hjem, hvor vi slukker lyset efter os og bruger energibesparende energikilder.

Derfor måler vi på vores forbrug, automatiserer og tilpasser det til husets behov og sætter hvert år nye ambitioner for, hvor meget mere vi kan reducere vores energiforbrug. Det har været muligt hidtil at opnå forbedringer år efter år.

Mindre forbrug, mere mening

Når mange mennesker er samlet på ét sted, forbruges der mange ressourcer. Men selvom vi tilbereder mange måltider og sikrer optimalt indeklima for vores gæster, kan vi godt gøre en forskel for både at nedbringe vores forbrug og undgå unødigt spild af ressourcer.

Flere år i træk er vi blandt andet lykkedes med at nedbringe mængden af ikke-genanvendeligt affald samt mindske vores mad- og kødforbrug samt mængden af madspild.

Vores gæster har arbejdet med os i samme retning –værdsat færre, men bedre kvalitetsråvarer, brugt håndklædet mere end en gang, sprunget over unødig rengøring og skift af linned. De har ydermere fået serveret buffetretter fra mindre fade.

Dark toned green savoy cabbage background close up
Close up of red chicken feathers

Lokalt forankret

Vi synes, at mad smager bedre, når vi ved, hvor det kommer fra, og at det er blevet dyrket eller avlet ansvarligt.

Derfor får vi så vidt muligt vores råvarer fra lokale avlere. Fx får vi vores oksekød fra Grambogård, svinekød fra Kæragergård, kylling fra Allégården, ænder fra Ravnsminde. Alle arbejder ud fra et højt niveau af dyrevelfærd. Derudover får vi ørred fra Vejle Ådal Ørred, kaviar fra Lyksvad samt danske oste i vores ostebuffet. Vores most kommer fra den økologiske, fynske frugtplantage Harndrup Skov og størstedelen af vores frugt og grønt kommer fra Torup Bakkegård og Orelund. Begge leverandører dyrker mange forskellige sorter af høj kvalitet.

30-60% af alle vores fødevarer er økologiske, og vores målsætning er at øge andelen yderligere og udvide vores sortiment gennem samarbejder med gode lokale og økologiske producenter.

Et rart sted at være

I HUSET værdsætter vi vores medarbejdere højt. Vi mener, at det skal være rart og personligt udviklende at gå på arbejde, så man har mere at give af, når arbejdsdagen er omme.

Vi håber og tror også, at vores gæster kan mærke det, når de kommer på besøg, og at det også giver værdi for vores samarbejdspartnere.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en hjemlig og imødekommende atmosfære.

Cassia fistula or Golden shower flowers bloom
Underside of oyster mushrooms, Pleurotus ostreatus. Mushrooms macro. Mycelium closeup

Genanvendelse

Vi interesserer os for egen dyrkning og muligheder for at medvirke til recirkulering. Derfor har vi fået installeret små lysende drivhuse i vores restaurant og café, hvor vi dyrker spiseklar mikrogrønt, der giver smag til vores mange retter. Vi høster hver fredag, og planter nye frø, der er klar igen ugen efter.

I stedet for at kassere 300 kg. kaffegrums årligt fra vores kaffestationer, genanvendes det i vores egen dyrkning af østershatte i en montre i restauranten. Affaldsproduktet er nemlig fyldt med næring, for det er kun 0,2 % af kaffebønnens næringsstoffer, der bliver anvendt under brygning. Kaffegrums blandes med halm og mycelium, hvorefter det hele fyldes i svampesække. I montren findes den helt rigtige luftfugtighed og temperatur, så der skabes de mest optimale betingelser for vækst.

Vi høster allerede efter et par uger, og ud af 1 kg grums kan vi dyrke ca. 2 kg svampe.

Vores 2025 mål

  • Reducere vores varmeforbrug med 10 %
  • Dække 40 % af vores elforbrug med el fra eget solcelleanlæg
  • Reducere vores elforbrug med 10 %
  • Reducere vores madaffald med 75 %
  • Reducere vores ikke-genanvendelige affald med 50 %
Overnatning på hotel i Middelfart
Flemming Nielsen
Flemming Nielsen
2023-12-05
Alt var timet og de fulgte os hele dagen at vi ikke manglede noget. Så som forventet 👍👍👍👍
Mads Olesen
Mads Olesen
2023-11-25
Kursus. Fine faciliteter - og rigtig fin mad.
Paw Lyng
Paw Lyng
2023-11-18
Rigtig godt julemarked med både uden- og indendørs boder af forskellig art. Udstilling af fritidshuse, alt i vandhaner, trapper, tage med videre i forbindelse med byggeri. Restaurant og hotel. Ligger centralt til den gamle landevej og tæt ved skov, strand og dyrehaven.
Gert Pedersen
Gert Pedersen
2023-11-04
Et hyggeligt sted, hvor servicen er i top. Et flink og tiltalende personale. Priser der ligger i den lave ende, så det er også med til at der er mange gæster/besøgende.
Nilo Zarrehparvar
Nilo Zarrehparvar
2023-10-07
Fantastisk venlig service. Søde medarbejder der kommer så snart man har brug for hjælp med sin konference. God mad og god vin. Tak!

 

Skip to navigation