Skip to content

HUSET Middelfart er dit bæredygtige konferencecenter

I HUSET Middelfart synes vi at bæredygtighed er vigtigt, og det er noget vi støtter op om. Derfor arbejder vi med en række initiativer og tiltag indenfor bæredygtighed, der er med til at gøre HUSET mere bæredygtigt.

Green key

Vores miljøpolitik

Værdigrundlaget i HUSET Middelfart bygger på elementerne: arbejdsglæde, kvalitet, udvikling og inddragelse, som tilsammen er værdiskabende for vores kunder, samarbejdspartnere og for HUSET Middelfart. Med disse grundsten er en af vores målsætninger at være et af de bedste konferencecentre i Danmark.

Det er naturligt for os at inddrage miljøhensyn som et værdifuldt værktøj i vores bestræbelser på at leve op til værdier og målsætninger. Miljøpolitikken skal derfor ikke ses som et isoleret initiativ. Den er for os en konsekvens af de værdier og forretningsprincipper, der er styrende for HUSET Middelfart.

Vi vil til enhver tid opfylde de kriterier, der er gældende for at opnå og fastholde Den Grønne Nøgle, herunder også at overholde lovkrav både nationalt og internationalt. Vi vil, når det er muligt, vælge leverandører, der også har fokus på at begrænse belastningen af miljøet.

Målsætninger på miljøområdet

 

  • Minimere ressourceforbruget i den daglige drift
  • Undgå unødigt spild og ressourceanvendelse
  • Undgå unødige belastninger af såvel indeklima som eksternt miljø og arbejdsmiljø
  • Undgå problematiske stoffer og materialer gennem udskiftning og indfasning af mere miljøvenlige materialer og produkter
  • Skabe en attraktiv og velkonsolideret arbejdsplads, hvor det interne og eksterne miljø samt arbejdsmiljøet bliver varetaget optimalt i den daglige drift.

 

Friskpresset juice af rest frugt og grønt (1)
Hjort 1

Green Star certificering

HUSET Middelfart er derudover også et certificeret IACC- møde- og konferencested. Med en Green Star certificering følger vi IACC’s kodeks for bæredygtighed. Læs mere om de områder, som kvalitetssikrer os hos IACC.

Reducering af madspild

FN’s Verdensmål er hver dag en del af HUSETs fokus, og vi arbejder aktivt og målrettet med verdensmål 7 og 12, Bæredygtig Energi og Ansvarligt Forbrug og Produktion.

I HUSETs restaurant arbejder vi i køkkenet særligt med FNs verdensmål nr. 12, der drejer sig om produktion – eller overproduktion. Derfor har vi fokus på kun at producere den mængde mad, som vi skal bruge i restauranten. Vi genanvender derudover overskydende råvarer til andre formål – for eksempel presser vi juice af grøntsager og frugter, der er i overskud.

 

MH-DSC04044
Grise_krogmodnet_flere

Økologi og lokale råvarer

Økologi er vigtigt for os i HUSET, og vi gør vores bedste for kun at anvende økologiske råvarer samt kød fra avlere, hvor der er et højt niveau af dyrevelfærd. HUSET er tildelt det økologiske spisemærke i bronze, som betyder at alle måltider i HUSET Middelfart består af 30-60% økologiske råvarer og ingredienser. Mange af vores råvarer kommer tilmed fra lokalområdet – for eksempel får vi most fra Harndrup Skov, og vi indkøber en del af vores kød gennem lokale slagtere.

 

De grønne alternativer

Udledningen af CO2 skaber klimaforandringer, der ødelægger livet for planter, dyr og mennesker. Det vil vi være med til at rette op på ved at minimere vores egen udledning af CO2. Vi vil derfor aktivt og målrettet begrænse vores forbrug af energi til el og varme, reducere vores vareforbrug og nedbringe mængden af ikke-genanvendeligt affald.

Vores mål er i 2025 at:

  • Reducere vores varmeforbrug med 10%
  • Dække 40% af vores elforbrug med el fra eget solcelleanlæg
  • Reducere vores elforbrug med 10%
  • Reducere vores madaffald med 75%
  • Reducere vores ikke-genanvendelige affald med 50%

 

I takt med, at vi opsamler erfaringer og når vores mål, vil vi formidle vores viden om bæredygtig drift til alle vores interessenter og derved påvirke hele branchen (konferencecenterbranchen) til at agere mere bæredygtigt.

Huset værelsesgang hero
Kistaraq Egede
Kistaraq Egede
2023-08-23
Vi kiggede bare på deres udstilling. De havde ikke almindelige fliser på deres udstilling. Kun store marmornogle.
Oleksandr Yahych
Oleksandr Yahych
2023-07-31
Дуже зручно
Jolien Rehm
Jolien Rehm
2023-07-28
Eine schöne Umgebung. Das Frühstück war ok, es war verschiedenes Brot dort. Ein Teller Wurst und Käse ansonsten Marmelade. Obst und Gemüse hat ein bisschen gefehlt. Dort gibt es 4 Automaten auf den Fluren wo man sich Kaffee, Cappuccino usw. nehmen kann. Die späte Anreise war kein Problem man sollte den # hinter seinem Code nicht vergessen ansonsten geht das Tor nicht auf. Im Großen und Ganzen alles ok 🙂
Kim Smitt
Kim Smitt
2023-07-23
Vi tog en overnatning efter Bridgewalking(Kan anbefales) Rent og pænt og god service. Gode værelser og vi fik en god morgenmad, med primært økologiske produkter. 4 personer, to værelser, med morgenmad, hold nu fast : 1.068 kr. Morgenmaden var vist et Juli tilbud, men det er stadig billigt. Ladestandere til Elbil er til stede. Clever: 2 stk Sperto : 2 stk
Jakob Jespersen
Jakob Jespersen
2023-07-13
Fantastic service from Jan in the reception ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Finn Skrydstrup
Finn Skrydstrup
2023-07-05
Huset i Middelfart ligger i naturskønne omgivelser nær skov og hav. Ved overnatning på stedet er der rigtig god mad i husets restaurant. Det er et super konference sted midt i Danmark, og kan varmt anbefales.
Tina Brunebjerg
Tina Brunebjerg
2023-06-27
Fantastisk god service, lækker mad, skøn beliggenhed og meget for pengene

 

Skip to navigation