Mad med holdning
Miljøet er vigtigt for os og vi gør det absolut bedste vi kan, for at belaste miljøet mindst muligt.
I HUSET Middelfart tænker vi bæredygtighed 360 grader, når det vedrører maden og vi prioriterer i høj grad grønt.
Når menuen skal besluttes, overvejer vi altid alle dele af processen fra jord til bord. Er råvaren blevet kunstvandet? Er der brugt sprøjtemidler under dyrkning? Hvor lang har transporttiden været? Har slagtedyrene haft det godt?
Vi forbedrer vores bæredygtige initiativer løbende, for vi mener, at det er sund fornuft.

FNs Verdensmål på menuen
I HUSET arbejder vi aktivt med FNs verdensmål nr. 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion.
Derfor bruger vi mindre kalv- og oksekød i vores menuer, og vi har stort fokus på at vælge kød fra velfærdsdyr, fremfor konventionelle dyr. Det er nemlig vigtigt for os, at dyrene har haft det godt.
Vi har også afskaffet appelsinjuice i vores morgenbuffet for at skåne miljøet. Appelsiner dyrkes i Middelhavsområdet og bliver kunstvandet grundet det tørre klima. Det betyder, at der forbruges ekstremt meget vand i produktionen og derfor har vi i stedet valgt at tilbyde most fra lokale producenter.
Vi arbejder også konkret med at forhindre madspild. Det gør vi ved at forsøge kun at producere den mængde mad, der rent faktisk spises. Hvis vi får produceret for meget mad, forsøger vi aktivt at genanvende resterne. Det kan for eksempel være, at vi genanvender gårsdagens æbler ved at presse dem til juice næste morgen.
Mere grønt i retterne
Vi er passionerede for planteriget, og gør en dyd ud af at fremtrylle velsmagende retter, hvori der indgår meget grønt.
Fra 2021-2022 har vi hævet vores indhold af grønt på menuen med over 15 %.
På nuværende tidspunkt indeholder vores menuer 40 % grønt, og vi arbejder aktivt hen imod at hæve det til 50 %.


Det Økologiske Spisemærke i bronze
I HUSET er vores køkken tildelt det økologiske spisemærke i bronze, som betyder at alle måltider i HUSET Middelfart består af 30-60% økologiske råvarer og ingredienser.
Stort set al vores frugt, grønt og mejeriprodukter er økologiske.
Lokale råvarer
Vi prioriterer lokale råvarer, når det giver mening – og når vi har muligheden for det.
Dels for at støtte lokalområdet, men også for at spare transportomkostninger og derfor mindske miljøpåvirkningen.
Vi får blandt andet svinekød fra lokale velfærdsgrise samt most fra Harndrup Skov på Fyn og caviar fra Lyksvad i Kolding.
Derudover prioriterer vi også at bygge menuen i restaurant ud fra sæsonens råvarer. Derfor vil man som tilbagevendende gæst i HUSET opleve, at der er stor variation i den mad, der serveres.


Vi dyrker selv mikrogrønt
Rundt omkring i HUSET vil du kunne spotte de smukke, lysende drivhuse, der både pynter og skaber lækre smage i vores retter. Vi dyrker nemlig vores eget mikrogrønt. Vi høster om fredagen og gensår til høst fredagen efter. Smart, lækkert og meningsfuldt.
Vi gør affald til guld
Vi bruger vores sunde fornuft, og genanvender ca. 300 kilo kaffegrums årligt til dyrkning af de østershatte, som vi har på menuen. Det gør vi I samarbejde med fynske MicroGreens, der blander kaffegrums med halm og dermed skabes optimale betingelser for vækst af svampe. Det er en cirkulær proces, som passer godt ind i vores mindset omkring ansvarlig produktion og forbrug.


Frugt og grønt går ikke til spilde
Vi har nedprioriteret appelsinjuice og eksotiske frugter i vores morgenbuffet og serverer i stedet lokal æblemost fra Fyn samt tilbyder vores gæster at lave deres helt egen friskpressede juice med æbler, gulerødder, spinat og andre råvarer, som vi i forvejen anvender i vores middagsretter.