Skip to content

Mad med holdning

Miljøet er vigtigt for os, og vi gør det absolut bedste vi kan, for at belaste miljøet mindst muligt.

I HUSET Middelfart tænker vi bæredygtighed 360 grader, når det vedrører maden, og vi prioriterer i høj grad grønt.

Når menuen skal besluttes, overvejer vi altid alle dele af processen fra jord til bord. Er råvaren blevet kunstvandet? Er der brugt sprøjtemidler under dyrkning? Hvor lang har transporttiden været? Har slagtedyrene haft det godt?

Vi forbedrer vores bæredygtige initiativer løbende, for vi mener, at det er sund fornuft.

DSC03877

FNs Verdensmål på menuen

I HUSET arbejder vi aktivt med FNs verdensmål nr. 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion.

Derfor bruger vi mindre kalve- og oksekød i vores menuer, og vi har stort fokus på at vælge kød fra velfærdsdyr, fremfor konventionelle dyr. Det er nemlig vigtigt for os, at dyrene har haft det godt.

Vi har afskaffet appelsinjuice i vores morgenbuffet for at skåne miljøet. Appelsiner dyrkes i Middelhavsområdet og bliver kunstvandet grundet det tørre klima. Det betyder, at der forbruges ekstremt meget vand i produktionen og derfor har vi i stedet valgt at tilbyde most fra lokale producenter.

Vores store fokus på at reducere madspild medfører, at alle indkøbte råvarer planlægges ind i flere retter, og eventuelle rester koges til fond eller presses til juice.

Mere grønt i retterne

Vi er passionerede for planteriget, og gør en dyd ud af at tilbyde grønne, velsmagende retter.

Fra 2021-2022 har vi hævet vores indhold af grønt på menuen med over 15 %.

På nuværende tidspunkt indeholder vores menuer 40 % grønt, og vi arbejder aktivt hen imod at hæve det til 50 %.

mad-frokost-18
Mad-frokost-22

Det Økologiske Spisemærke i bronze

I HUSET er vores køkken tildelt det økologiske spisemærke i bronze, som betyder at alle måltider i HUSET Middelfart består af 30-60% økologiske råvarer og ingredienser.

Stort set al vores frugt, grønt og mejeriprodukter er økologiske.

Lokale råvarer

Vi prioriterer lokale råvarer. Dels for at støtte lokalområdet, men også for at spare transportomkostninger, der påvirker miljøet.

Vi får blandt andet svinekød fra lokale velfærdsgrise samt most fra Harndrup Skov på Fyn og caviar fra Lyksvad i Kolding.

Derudover prioriterer vi også at skabe vores forplejning ud fra sæsonens råvarer. Derfor vil man som tilbagevendende gæst i HUSET opleve, at der er stor variation i den mad, der serveres.

MH-DSC04044
Green Key

Bæredygtige smagsgivere

Rundt omkring i HUSET vil du kunne spotte de smukke, lysende drivhuse, der både pynter og skaber lækre smage i vores retter. Vi dyrker nemlig vores eget mikrogrønt. Vi høster om fredagen og gensår til høst fredagen efter. Smart, lækkert og meningsfuldt.

Genanvendelse

Vi bruger vores sunde fornuft, og genanvender ca. 300 kilo kaffegrums årligt til dyrkning af de østershatte, som vi har på menuen. Det gør vi I samarbejde med fynske MicroGreens, der blander kaffegrums med halm og dermed skabes optimale betingelser for vækst af svampe. Det er en cirkulær proces, som passer godt ind i vores mindset omkring ansvarlig produktion og forbrug.

Østershatte dyrket i vores eget kaffegrums
Friskpresset juice af rest frugt og grønt (1)

Frugt og grønt går ikke til spilde

Vi har nedprioriteret appelsinjuice og eksotiske frugter i vores morgenbuffet og serverer i stedet lokal æblemost fra Fyn samt tilbyder vores gæster at lave deres helt egen friskpressede juice med æbler, gulerødder, spinat og andre råvarer, som vi i forvejen anvender i vores middagsretter.

Skip to navigation