Skip to content
28. Februar 2019
Maden

Sund mad på mødebordet

Konferencegæster forventer i dag at få tilbudt sundere mad – og at de kan tage løbeskoene med i kufferten, løbe en tur i området eller træne kroppen i et fitness-område. Den tendens sætter større krav til konferencecentrene, der skal imødekomme den sundere livsstil, som mange gæster har – og vil opretholde, selvom de er væk hjemmefra.

Der skal være sund, men stadig lækker mad for både krop og hjerne. Det skal være muligt at løbe en lang tur – og helst i smukke, energigivende omgivelser. Og de mentale batterier skal kunne lades op i et roligt, afstressende område, hvor man koble helt fra.

Mange konferencegæster forventer i dag at kunne opretholde en sund livsstil, selvom dagligdagen bliver brudt op af flere dage med møder og konferencer langt væk fra arbejdspladsen og hjemmet.

Det sætter krav til konferencecentrene – der i langt højere grad skal imødekomme kravene og ønskerne fra ikke mindst den yngre del af befolkningen, der er fokuserede på at spise sundt og træne kroppen – hver dag.

– Derfor er forventningen også, at man kan vælge at spise sund mad på konferencen, men også at der er muligheder på stedet for, at man kan holde formen ved lige, fortæller kundechef i HUSET Middelfart, Trine Duus Andreasen.

Kikærter og magert kød

For eksempel forventer mange gæster, at konferencestedernes restauranter og caféer ikke kun tilbyder varme, fyldige frokostretter, som ligger tungt i maven, men også fisk, magert kød og salater med fx spelt eller kikærter til de konferencegæster, der ønsker et sundere alternativ.

Det samme gælder morgenmaden, hvor der stadig er plads til morgenboller og basser i buffeten, men hvor det også skal være muligt at fylde en skål med økologisk yoghurt toppet med sukkerfri, fiberrig müsli og tørret frugt.

Og når det er tid til en pause mellem mødeoplæggene midt på dagen, vælger mange gæster i dag lige så gerne sunde snacks som daddelkugler, gulerodsstænger og smoothies som kagestykket, der serveres på HUSETs kagebord om eftermiddagen.

Samtidig er der en klar forventning om, at de råvarer, der bliver brugt til maden på konferencestederne, er af en høj kvalitet. I HUSET Middelfart er mellem 30 til 60 procent af den mad, der bliver serveret, helt økologisk. Det har medført, at stedet siden 2016 har kunnet bryste sig af ”Det Økologiske Spisemærke” i bronze.

– Er der en tendens, vi har kunnet se gå i én retning de seneste år, så er det interessen for at vælge økologisk. Vi prioriterer at bruge økologiske råvarer efter sæson. Det er vores valg og derfor ikke noget, der kan fravælges, men samtidig heller ikke noget, der koster ekstra for vores gæster, siger Kim Sabroe Reckweg, der er F&B Chef i HUSET Middelfart.

Økologiske, lokale frugter

HUSET Middelfart har en aftale med den lokale Harndrup Skov Frugtplantage, der blandt andet leverer økologiske æbler og pærer, som står i skåle rundt omkring på gangene – og i mødelokalerne. I det hele taget prioriterer køkkenet danskproducerede, friske råvarer.

Tendensen er samtidig, at flere og flere konferencegæster forventer, at de kan holde formen ved lige og være aktive, selvom en stor del af dagen står på oplæg, møder og workshops – og måske sidenhen en overnatning på et hotelværelse. For eksempel på en smuk rute ved konferencestedet, som de kan løbe en tur på.

HUSET Middelfart ligger klods op ad både en skov og Hindsgavl Dyrehave, hvor kron- og dådyr græsser på sletten, ligesom der få hundreder meter fra stedet er en længere strand langs Lillebælt. Der er med andre ord mange muligheder at indlede eller afslutte dagen med enten en gå- eller løbetur i den smukke natur.

Cykl en tur i dyrehaven

Derudover er det muligt gratis at låne en cykel i receptionen, så man kan cykle en tur rundt i området fx på stiene i dyrehaven – og HUSET Middelfart tilbyder også fire workoutstations. Her kan gæsterne frit træne kroppen i forskelige cross fit-maskiner.

Konferencedagene kan være lange og kræver ofte fuld koncentration i mange timer i træk. Derfor er det i dag også vigtigt for mange, at der er områder – eller små oaser, om man vil – hvor gæsterne kan koble fra og nyde roen.

Det kan være et roligt hjørne med en sofagruppe, man kan slænge sig i, hvor der er aviser, vand, te og kaffe – og hvor andre gæster ikke bevæger sig forbi. Eller en terrasse, hvor man kan få frisk luft, mens hjernen – for en stund – er sat på standby.

I HUSET Middelfart er der flere muligheder for at nyde en rolig stund i fred og ro. Her er både en dejlig atriumgård, to terrasser, flere små sofagrupper rundt i HUSET – og mulighed for at tage en pause i et orangeri eller pavillon.

Skip to navigation