Månedens opskrift: HUSETs varme hveder
St. Bededag nærmer sig - og det betyder selvfølgelig, at det er blevet tid til at spise hvidt brød med smør helt uden skrupler. Mums! HUSETs køkken bruger den samme opskrift hvert år ... og vi har allerede nu lokket opskriften med den helt rigtig mængde kardemomme ud af vores køkkenchef.
HUSETs varme hveder
16-20 stk.
Du skal bruge
50 g gær
3 dl mælk
125 g smør
650 gram hvedemel
1 æg
1,5 tsk sukker
1,5 tsk salt
1,5 tsk kardemomme
Sådan gør du
Lun mælken og rør gæret heri. Bland resten af ingredienserne sammen og ælt dem herefter med gærblandingen – men ikke for længe. Og lad herefter dejen hæve 1,5 time på et meldrysset bord.
Form bollerne ved at folde kanterne ind i bunden af bollen og placer dem uden for meget mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
Køles helt af og ristes, inden de spises med rigeligt smør.