Skip to content
17. Marts 2021
Konferencecenter

Hjælp os med at hjælpe hvalerne i Lillebælt

I HUSET Middelfart har vi været partner i Naturpark Lillebælt i et år. Det er både i kraft af, at vi driver vores virksomhed få hundrede meter fra Fanøsund og Lillebælt, og ikke mindst vores arbejde med FN’s Verdensmål, naturligt for os at tage ansvar, og have respekt for naturen og lokalsamfundet.

Som partner arbejder vi sammen med Naturpark Lillebælt om at finde en balance mellem at benytte og beskytte naturen, både i vores daglige arbejde og i kommunikationen med vores kunder og gæster.

kursus- og konferencecenteret benytter vi de oplagte muligheder der er, for at vores gæster kan kombinere deres ophold i HUSET med alt fra en gå- eller løbetur i området, til teambuilding og kulturoplevelser som er tilgængeligt fordi vi er placeret midt i områdets skønne natur.

Marsvinefond – en del af Projektet ”Bælt i Balance”

Marsvinet den lille hval som hyppigt bryder havoverfladen i Lillebælt, får ofte også smilene til at bryde frem hos alle der oplever dem – måske fordi de legesyge og levende skaber en stemning af naturlig glæde.

Marsvinenes tilstedeværelse betyder at Lillebælt er det mest hvalfyldte farvand i verden. Det vil vi i HUSET Middelfart gerne bidrage til kan forblive sådan, derfor er støtten til en Marsvinefond et af de projekter, vi med donationer er gået aktivt ind i. Fonden blev etableret i december 2020 og indgår i projektet ”Bælt i Balance”.

Donation med og til marsvin

I HUSET har vi derfor nu vores helt eget kuld af små plys-marsvin, som er anledningen til, at vi kan bidrage med donationer, der skal forbedre marsvinenes levevilkår i Lillebælt – herunder b.la. etablering af stenrev og plantning af ålegræs, som vil tiltrække flere fisk og dermed øge marsvinenes fødegrundlag.

I samarbejde med vores gæster håber vi at nå vores ambition om at bidrage til Marsvinefonden igennem salget af de søde plys-hvaler. Hver af de små marsvin er mærket med en lille tag, der beskriver både marsvinene i Lillebælt og Naturpark Lillebælts arbejde for marsvinenes leveforhold.

Et Plys-marsvin sælges for 160 kr. inkl. moms og de kan købes i HUSET Middelfarts reception alle dage mellem kl. 10 – 17.

Plys-marsvinene er fremstillet af 100% genbrugsplast fra plastflasker igennem det etablerede samarbejde med Wild Republic, som også ligger i Middelfart kommune.

Skip to navigation