HUSETs opskrift på: Gammeldaws fastelavnsboller
Fastelavn nærmer sig - og hos os i HUSET er det lig med vores køkkenchef Michael sørger for at der serveres lækre friskbagte fastelavnsboller. Og de er gode, derfor deler vi også gerne opskriften.
Gammeldaws fastelavnsboller (med vaniljecreme)
12 stk.
Bolledej:
50 g gær
1 tsk sukker
1½ dl mælk
100 g smør
½ tsk salt
1 æg
Ca. 400 g mel
Æg til pensling
Vaniljecreme:
2½ dl mælk
4 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Korn af 1 stang vanilje
Æg til pensling
Bolledej:
Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i, tilsæt salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt. Tilsæt blødt smør til dejen er blød og lækker.
Lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
Vaniljecreme:
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Kog mælken op og pisk den herefter i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning, og hæld cremen i en skål og stil den til afkøling.
Når dejen har hævet, deles den i ca. 12 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn dem grundigt.
Lad dine fastelavnsboller efterhæve 2-3 minutter på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensel dem herefter med æg og bag dem ved 200 grader i 12-15 min.
Pynt evt. de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel eller ristede nødder.