Skip to content
25. Oktober 2020
Konferencecenter

HUSET Middelfart går forrest i feltet mod FNs Verdensmål

Konferencebranchen spiller en afgørende rolle i forhold til at bidrage til opfyldelse af FNs Verdensmål. Men målene giver også nye muligheder og potentialer. Sådan har konferencecenteret HUSET Middelfart i hvert fald valgt at anskue opgaven. Hele ledelsesteamet har derfor gennemført Danske Konferencecentres Masterclass om FNs 17 Verdensmål, som nu danner grundlag for en række strategiske målsætninger og konkrete handlinger i HUSET Middelfart frem mod 2025.

Konferencebranchen spiller en afgørende rolle i forhold til at bidrage til opfyldelse af FNs Verdensmål. Men målene giver også nye muligheder og potentialer. Sådan har konferencecenteret HUSET Middelfart i hvert fald valgt at anskue opgaven. Hele ledelsesteamet har derfor gennemført Danske Konferencecentres Masterclass om FNs 17 Verdensmål, som nu danner grundlag for en række strategiske målsætninger og konkrete handlinger i HUSET Middelfart frem mod 2025.

Hvilke aftryk sætter vi på vores omverden? Hvad kan vi bidrage med? Hvor er det største potentiale for at gøre en forskel? Og hvad gør vi allerede? Dette er blot nogle af de spørgsmål, de i HUSET Middelfart har stillet – men også fundet svar på og sat konkrete mål for.

LÆS OGSÅ: Se hele vores kursusudvalg

Udledningen af CO2 skaber klimaforandringer, der ødelægger livet for planter, dyr og mennesker. Dette er i første omgang dét HUSET Middelfart har valgt at være med til at rette op på, bl.a. ved at reducere deres elforbrug med 10 %, ikke-genanvendelige affald med 50 % og deres madaffald med hele 75 %.

”At definere og sætte målene er den mindste opgave. Det at opfylde dem, kræver derimod hårdt arbejde og en fælles indsats,” fortælle direktør i HUSET Middelfart, Jan Røgind Jørgensen.

LÆS OGSÅ: Bliv udstiller i Danmarks største byggeudstilling

Næste step i processen er derfor at sikre, at alle ansatte tager ejerskab og bidrager aktivt til den fælles målsætning.

”Vores seneste erfaringer; med på meget kort tid at skulle ændre arbejdsgange og indgroede rutiner pga. COVID-19-situationen, har dog kun overbevist mig endnu mere om, at vi med det team, vi har – så kan alt lade sig gøre,” siger Jan Røgind Jørgensen med et smil på læben.

LÆS OGSÅ: Gæsternes sikkerhed har førsteprioritet

FNs Verdensmål er blevet en del af HUSET Middelfarts mål

”Vi har i mange år arbejdet aktivt for at mindske vores aftryk på klimaet og kloden – og med tiden fundet ud af, at bæredygtighed ikke kun gavner vores fælles fremtid, det gavner også vores forretning”, fortæller Jan Røgind Jørgensen.

I HUSET Middelfart oplever de, at stadig flere efterspørger ansvarlighed i forhold til både miljø og mennesker – også når de vælger konferencecenter.

LÆS OGSÅ: Guide til bæredygtige møder

”Der var engang, hvor det var besværligt, dyrt og langhåret at vælge bæredygtigt. Sådan er det heldigvis ikke længere. For os er det derfor en selvfølge at tænke på miljø og mennesker – hver dag, hele dagen,” fortæller Jan Røgind Jørgensen.

Den bæredygtige tankegang forgrener sig i hele HUSET Middelfart, som bl.a. er certificeret med Den Grønne NøgleDet Økologiske SpisemærkeCSR-mærketIACC Green Star og DKBS’ Verdensmålindex. Herudover har de i løbet af de seneste år indført en række tiltag, som har reduceret deres vand, varme, papir og fødevareforbrug.

LÆS OGSÅ: Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart

HUSET Middelfart stiller sig dog ikke tilfreds endnu, men sætter hele tiden nye og større mål. Som følge af den nyligt gennemførte masterclass har ledelsen opsat nye mål på baggrund af FNs Verdensmål.

HUSET Middelfart vil i første omgang bidrage til verdensmålene inden for fem udvalgte områder: Sundhed og Trivsel, Rent vand og sanitetAnstændige job og økonomisk vækstBæredygtig energi og Ansvarligt forbrug og produktion. Det er dog primært de to sidstnævnte, virksomheden har valgt at fokusere på og optimere frem mod 2025.

En for alle – og alle for en

For HUSET Middelfart er del af planen med FNs Verdensmål at sikre bedre formidling af viden og erfaringer af arbejdet med bæredygtig drift. Ikke for at høste klap på skulderen, men derimod for at påvirke både gæsterne og resten af branchen til at agere mere bæredygtigt og dermed bidrage til en bedre fælles fremtid.

”I vores konferenceafdeling ser vi dagligt, hvor meget vi kan forandre og klare, når vi løfter i flok og i samme retning – og det er netop det FNs Verdensmål handler om,” siger Jan Røgind Jørgensen og fortsætter: ”Derfor er planen også at inddrage gæsterne i fx affaldssortering og videregive gode erfaringer i relevante netværk.”

HUSET Middelfart arbejder med følgende 5 af de 17 Verdensmål:

Nr. 3 – Sundhed og Trivsel

Nr. 6 – Rent vand og sanitet

Nr. 7 – Bæredygtig energi

Nr. 8 – Anstændige job og økonomisk vækst

Nr. 12 – Ansvarligt forbrug og produktion

Er CSR og bæredygtighed også en del af din virksomhedsstrategi?

Bæredygtighed og social ansvarlighed er blevet væsentlige fokuspunkter for de fleste virksomheder. Netop derfor er dette også et afhørende kompas, når der skal vælges til og fra i forhold til samarbejdspartner.

Når du samarbejder med og benytter HUSET Middelfart – hvad enten det er kursus– og konferenceafdelingen eller byggeudstillingen – understøtter du din egen virksomheds bæredygtighedsstrategi og sender et internt og eksternt signal om, at I prioriterer bæredygtighed og CSR er højt på dagsordenen.

Ønsker du at høre mere om HUSET Middelfarts holdninger og handlinger i forhold til CSR, bæredygtighed og FNs Verdensmål? Så kontakt HUSETs kundechef Trine Duus Andreasen, som gerne fortæller mere om de mange tiltag samt muligheder for at lade HUSETs bæredygtige profil understøtte dine aktiviteter inden for konferencekurser og udstilling.

Skip to navigation