Vi drømmer om mere fritid – og et fritidshus

Af Jacob F. H. Petersen

Sommerhuse er in. Danskerne er vilde med fritidsboliger som aldrig før, og det kan nemt og hurtigt aflæses i handelstal fra Boligsiden. Vi var vidne til et hidtidigt rekordår i 2018, men stigningen fortsætter ufortrødent ind i 2019 også. Salget af fritidshuse er nemlig indtil videre steget med hele 16 % i forhold til sidste år.

fritid nærvær familie sommerhus fritidshus

 

Nye tendenser blandt børnefamilier i storbyerne

Al logik strider mod de fortsat vilde stigninger i salgstallene, men de afspejler faktisk en stor forbruger- og livsstilstrend. Man kunne forestille sig, at det er investeringsmuligheder, der er årsag til den eksplosive stigning af købere, men dette er kun den halve årsag.

Danskerne har nemlig for alvor fået øjnene op for fredfyldte ophold i lækre fritidsboliger, og det stigende salgsantal er i højere grad et udtryk for, at vi selv har intentioner om at bo i boligerne – vi vil simpelthen have det for os selv.

Børnefamilier i storbyerne kommer hurtigt til at savne grønne områder, støjfrie aftener og gåture uden bilos, og derfor søger de efter nye muligheder. Her har fritidshuset vist sig som det oplagte alternativ til lejlighedslivet i bycentrum, og nogle familier vælger faktisk en slags deltidsløsning, hvor man det meste af året skifter mellem at bo nogle dage i fritidshuset for derefter at vende tilbage til byen. Det bedste fra begge verdener.

Stenhøj Husene Nordic Line sommerhus fritidshus

 

Stenhøj Husene glade for den store interesse

Stenhøj Husene har netop opbygget et nyt flot fritidshus i udstillingen ved HUSET Middelfart, og Jan Sørensen, der arbejder for dem som salgskonsulent, er glad for den udvidede kundekreds og ser desuden stor værdi i samarbejdet med HUSET Middelfart.

”I øjeblikket er vi så heldige, at vi ser masser af kunder, der er klar til at handle,” fortæller Jan således. ”Det er dejligt, at vi kan blive ved med at bygge på succesen fra 2018. Og så er vi selvfølgelig stadig glade for at udstille her hos HUSET Middelfart. Her får vi altid stor hjælp fra deres flinke personale, og så er det tilmed det perfekte udstillingsrum for vores forretning.”

HUSET Middelfart har Danmarks største (og flotteste) udstilling af fritidshuse, og det vil vi gerne fejre og vise frem for så mange som muligt. Derfor holder vi Åbent Fritidshus den 17.-19. maj og igen fra den 25.-26. maj her i HUSET Middelfart. Til Åbent Fritidshus har vi konsulenter til stede i alle huse. Entre, parkering og rådgivning er gratis.

Vi håber på at se så mange som muligt, og at I får den inspiration, I har brug for!

oktober 1, 2018

Grunden eller fritidshuset – hvad er vigtigst?

Der er i bund og grund ikke noget korrekt svar på ovenstående. Men ikke desto...

januar 21, 2019

Overvejer du at bygge fritidshus?

Drømmer du om at komme tættere på naturen – og længere væk fra hverdagen? Så...

marts 1, 2019

Bliv klar til forår og sommer med en markise til din terrasse

Kalenderen siger snart april, men før vi ved af det, står der sommer – forhåbentlig...