3 januar, 2020

Planner Days 2020

Planner Days 2020

Planner Days 2020 – for dig som er mødeplanlægger eller -rådgiver

Af Vibeke Diemer

I HUSET Middelfart er vi også i år partner på konferencen, og vi vil gerne invitere dig til 2 spændende dage, med helt ny inspiration og viden om hvordan mødebranchen udvikler sig, samtidig giver dagene i de fantastiske rammer oplagte muligheder, for at sparre med kolleger fra andre virksomheder og styrke dit professionelle netværk.

Konferencen afholdes i Sønderborg den 5. og 6. maj 2020, og årets tema er `Når møder går til grænsen´ Hvor Planner Days 2020 vil udforske grænserne for, hvad man kan i en mødesammenhæng. Og måske flytte dine grænser for, hvad du selv formår?

Vi glæder os til 2 dage med fuldt tryk på det faglige indhold med involverende workshops, inspirerende indlæg og naturligvis et kig på de spændende muligheder i Sønderborg. Se programmet - klik her

Er du blevet nysgerrig på årets messe – kan du læs, følge med og tilmeld dig hjemmesiden - klik på knappen herunder.

Læs også ...

Hvad er trenden indenfor konference- og mødeforplejning

Hvad er trenden indenfor konference- og mødeforplejning

Hoodfood, hapsere eller helsekost - få styr på køkkenet til konferencen  Mad er på det nærmeste en religion, hvor der hele tiden opstår nye trends, og de fleste har deres egne do's and dont's. Vi har spurgt fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der er direktør for Center for Fremtidsforskning, hvad der hitter inden for konference- og mødeforplejning lige nu.  Af Louise Lyngsø Kjærulff Det røde Ø Økologibølgen har i mange år været hip. Men den stigning, vi har set de seneste år, er begyndt at stagnere. Alligevel er der stadig mange, der foretrækker mad med det røde økologimærke, som indeholder færre sprøjtemidler og har bedre dyre-velfærd på samvittigheden. Haps, haps, haps Småhapsere og delemad er altid et hit på konferencer. Her kan du nippe til forskellige spændende smagsoplevelser, mens du får en sludder med sidemanden om det sidste oplæg eller programmets næste aktivitet. Du må snyde, når du er ude I tider hvor sundhed er blevet en religion, er det blevet populært at have en dag om ugen, hvor gulerødderne udskiftes med kage og vingummibamser. Jesper Bo Jensen håber, at det i konferenceverdenen begynder at blive mere tilladt at snyde, når vi er ude og hygge med kollegaerne, så vi kan lægge maddogmerne fra os for en stund. Interesseret i mad - også når du kommer hjem, fin inspiration her Fri mig fra gluten og laktose Hvad enten man har en allergi eller blot kan mærke med sig selv, at nogle fødevaregrupper laver ravage i kroppen, er der behov for at kunne ønske en menu, der tager højde for allergener og fravalg af bestemte fødevarer. Spis med øjnene Hjemme ved egne kødgryder, handler det måske mest om at få mættende og sunde måltider. Men på konferencer betyder æstetikken næsten alt. Spiselig pynt på maden og flotte farver vækker vores lyst til at spise og er altafgørende for hele madoplevelsen. Bevidste møde- og konferencegæster - ved hvad der hitter inden for konference- og mødeforplejning lige nu... Hood-food Tanker om at det lille lokale landsstad har lagt sjæl i råvarerne, får som regel maden til at smage lige lidt bedre. Derfor er der mange, der sæt-ter pris på mad fra hjemstavnen, som ikke er fragtet tusindvis af kilometer fra den anden ende af kloden. Det er en trend, der kaldes hood-food. Veganer, vegetar eller flexitar Flexitarerne holder kødfrie dage, vegetarerne springer kødet helt over, og veganerne vil slet ikke indtage mad, som har haft forbindelse til et levende væsen. Der er mange variationer inden for kødfrie kostvaner, men tendensen er voksende. Det betyder, at der også på konferencen er behov for kødfrie alternativer, så der er mad for alle. Nysgerrig på hvad vi vil spise i 2050? - læs artiklen her Junkfood gourmetstyle Som et modsvar til vegetarisme og veganisme, er der antiveganere, som sværger til kødholdige retter. Af dem udspringer små hotdogs og saftige bøfsandwich med et touch at gourmet, som ligger ligaer over McDonald's og Burger King. Det er ofte mænd, der sværger til denne madtrend. Når tørsten skal slukkes Tidligere havde konferencesteder typisk kun en håndfuld valgmuligheder inden for øl og en eller to af hver af de forskellige typer af spiritus. I dag er der gået mode i øl og spiritus, og der skal gerne være et hav af mærker at vælge mellem alt efter smag, anledning, og maden drinken skal drikkes til. Især gin er populært lige nu, og her er det et must med forskellige tonicer at mixe med.
Læs mere
6 november, 2019
Planlæg et spændende mødeprogam

Planlæg et spændende mødeprogam

Krydrer mødeprogrammet, vælg lokale oplevelser og få mere dynamiske møder. Aktiviteter og oplevelser kan give et sjovt break fra de faglige oplæg og møder, som også giver fornyet energi og motivation på konferencen. Af Louise Lyngsø Kjærulff Middelfart og Lillebælt har mange muligheder Planlæg et spændende mødeprogram med aktive og kulturelle indspark , vælg en aktivitet til lands - til vands eller i HUSET Segway gennem byenFor at få en anderledes tur i Middelfart, kan du og dine mødegæster tage ruten på Segway. Her kan I blandt andet opleve Hindsgavl Slot og Dyrehave. Afhængigt af niveau, kan I også komme på en otte kilometer lang rute rundt i byen. Billetter kan findes på lillebaelt-waters.dk. BridgewalkingHvis det skal være en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du og dine mødegæster komme ud at gå på Den Gamle Lillebæltsbro.60 meter over havet får I en unik udsigt, imens I går på broens konstruktion og kan mærke broen ryste svagt, når et tog passerer henover broen under jer. Billetter kan findes på bridgewalking.dk. Planlæg et spændende mødeprogram tilføj lokale oplevelser Hindgavl DyrehaveHvis mødegæsterne ikke er til fart, kan du planlægge en længere vandretur, I kan også møde dyrene i Hindsgavl Dyrehave til fods. Her kan I komme helt tæt på krondyr, rådyr og dådyr, der bidrager til at holde herregårdens græssletter.Hvalsafari i LillebæltMiddelfart har siden middelalderen været hjemsted for marsvinejægere. I dag er marsvinene fredet og trives rigtig godt i Lillebælt. Du og dine mødegæster kan på en sejltur være heldige, at de små hvaler kommer op efter luft lige ved båden. Billetter kan findes på lillebaelt-waters.dk.PIST: Ved du at Lillebælt på den baggrund er det mest hvalrige farvand i verden? Læs artiklen: Ny naturpark indviet - kom tæt på naturen under Lillebælts vandStræk benene og få pulsen opMotion klarer tankerne og er altid et godt energi boost. Med en fitnessinstruktør kan I få et sjovt og aktivt program, der giver en god start på dagen eller et break mellem møderne. HUSET ligger midt i naturen og tæt på alle seværdighederne.
Læs mere
3 oktober, 2019
Guide til bæredygtige møder

Guide til bæredygtige møder

Ønsker du at afholde dit arrangement et sted, hvor der arbejdes aktivt med at mindske virksomhedens (og dermed også arrangementets) aftryk på miljøet?I så fald kan du med fordel vælge et konferencecenter, der kan svare ja (og gerne uddybe) nedenstående tre spørgsmål. 1. Arbejder I aktivt med genbrug? Der er mange elementer, som kan genbruges i forbindelse med møder, kurser og konferencer. Spørg derfor indtil, om stedet genbruger fx navneskilte, papir og nøglekort. Nogle konferencecentre arbejder desuden aktivt med at opfordre gæsterne til at genbruge fx håndklæder, batterier og plastflasker. Kig efter konferencesteder med Den Grønne Nøgle. 2. Vælger I økologisk og/eller lokalt? Økologi går ud på at vælge så naturligt, som det kan lade sig gøre for på den måde at undgå så mange skadelige stoffer som muligt, samtidig med at der passes på naturen og dyrene. Økologi er dog ikke altid lig med bæredygtigt, da køkkener, der udelukkende bruger økologiske varer, ofte er nødt til at få fragtet varerne langvejsfra – hvilket jo bestemt ikke er godt for miljøet. Gå derfor efter konferencesteder, der køber bådeøkologisk og lokalt. Vælg konferencesteder med certificeringen Det Økologiske Spisemærke. 3. Mindsker I ressourcespild? Konferencecentre bruger mange ressourcer og har derfor også god mulighed for at reducere deres ressourcespild. De kan f.eks. minimere madspild ved at give madrester nyt liv. Eller ved anvende mindre tallerkener, så gæsterne ikke fylder den med mere, end de kan spise. Nogle konferencecentre har også afskaffet plastikflaskerne og serverer i stedet postevand, hvilket er med til at minimere udledningen af CO2 væsentligt. Herudover kan du med fordel vælge et konferencecenter, som har fokus på vandforbruget ved at have installeret vandbesparende armaturer og toiletter. Gå efter konferencecentre med Den Grønne Nøgle. HUSET Middelfart kan selvfølgelig svare ja og uddybe alle tre spørgsmål. Når det ikke kun er maden, der giver god smag i munden Når Dyrenes Beskyttelse vælger konferencecenter, prioriterer de en forplejning, der giver god samvittighed. Som en stor forening har Dyrenes Beskyttelse jævnligt brug for lokaler til at afholde kurser og møder ude af huset både for foreningens mange frivillige – men også for ansatte og bestyrelsen. Det sker 1-2 gange om måneden – og somme tider mere. Derfor vægter de højt at vælge et konferencecenter, hvor værdierne er i orden. ”Vi har et krav om, at alt kødet, køkkenet serverer, skal være friland eller økologi. Det er klart, at vi vægter forplejning med god dyrevelfærd rigtig højt i valget af konferencecenter. Men vi har også mange vegetarer og veganere i vores hus. Derfor skal der også være mulighed for at få en lækker og mættende menu uden kød eller andre animalske produkter,” siger Yvonne Johansen, der er Dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse og fortæller, at klimavenlighed også er et plus. ”Økologi og friland går ofte hånd i hånd med god dyrevelfærd, bæredygtighed og miljø. Så det giver ofte sig selv, når vi vælger konferencested, at vi får vores ønsker opfyldt,” siger hun.De specifikke krav betyder, at der særligt er et kriterium, der er altafgørende for Dyrenes Beskyttelses valg af konferencested. ”Personalet skal være imødekommende over for vores ønsker, så vi ikke føler os til besvær, siger Yvonne Johansen. Den Grønne Nøgle Den Grønne Nøgle er turismens internationale miljømærke, som gives til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.En miljømærket virksomhed skal leve op til mange konkrete og relevante miljøkrav, som sikres ved en omfattende godkendelsesprocedure og ved løbende kontrol. Nogle af de mange kravene er bl.a.: Apparater og lys slukkes, når det ikke er i brugDer tilbydes vegetariske retter for at minimere kødforbrugetMinimum 10 % af de indkøbte fødevarer er økologiskeDer anvendes ikke kemiske ukrudtsbekæmpelsesmidler på matriklen Det Økologiske Spisemærke Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver: Guld (90-100 %)Sølv (60-90 %)Bronze (30-60 %) Nogle konferencesteder vælger bevidst certificeringen i bronze, da det samtidig giver stedet mulighed for at vægte lokale og årstidsbestemte råvarer, som ligeledes er med til at skåne miljøet.
Læs mere
14 august, 2019