Skip to content
1. Juni 2021
Konferencecenter

Hybridmøder – en fleksibel og coronasikker måde at mødes på

Selvom det med de nuværende corona-restriktioner er tilladt at samles op til 500 personer i landets konferencecentre. Og selvom det fysiske møde i langt de fleste tilfælde er at foretrække, så kan der i øjeblikket være god grund til at afholde møder, kurser og konferencer enten online eller som et såkaldt hybridmøde. Begge dele kan konferenceafdelingen i HUSET Middelfart hjælpe med, så hverken mødelederen eller deltagerne skal være bekymrede for teknikken, kvaliteten - eller coronasmitten for den sags skyld.

Selvom det med de nuværende corona-restriktioner er tilladt at samles op til 500 personer i landets konferencecentre. Og selvom det fysiske møde i langt de fleste tilfælde er at foretrække, så kan der i øjeblikket være god grund til at afholde møder, kurser og konferencer enten online eller som et såkaldt hybridmøde. Begge dele kan konferenceafdelingen i HUSET Middelfart hjælpe med, så hverken mødelederen eller deltagerne skal være bekymrede for teknikken, kvaliteten – eller coronasmitten for den sags skyld.

2020 blev året, hvor vi danskere for alvor fik erfaring med at mødes digitalt. Ikke altid fordi, det var den bedste løsning, men fordi det ofte var den eneste løsning for at ”mødes ansigt til ansigt” under covid-19-krisen.

De nye forhold har medført nye muligheder for at mødes bag skærmene – og nye muligheder for at mødes i HUSET Middelfart. For det giver heldigvis stadig mening af mødes. Men der er måske ikke mulighed for at samle afdelinger fra forskellige dele af landet. Eller at invitere en udenlandsk foredragsholder på besøg for at holde oplæg.

Derfor har HUSET Middelfart investeret i professionelt udstyr til afholdelse af såkaldte hybridmøder, hvor nogle deltager fysisk, mens andre deltager online.

Afhold dit hybridmøde i HUSET Middelfart

Kom godt i gang med hybridmøder

I starten af corona-krisen oplevede HUSETs konferenceafdeling – ligesom resten af branchen – den ene aflysning efter den anden. Men med muligheden for nu at kunne afholde hybridmøder, gennemføres flere af de planlagte arrangementer igen.

En af de virksomheder, der har afprøvet den nye mødeform i HUSET Middelfart, er kursusudbyderen Bureau Veritas, som valgte af afholde et planlagt seminar som hybridmøde.

”En del af de tilmeldte på vores seminar havde enten ikke tilladelse fra deres arbejdsgiver til at deltage fysisk – eller ønskede ikke selv at deltage fysisk”, fortæller Mikkel Schneekloth fra Bureau Veritas.

I stedet for at aflyse, valgte Bureau Veritas derfor at gennemføre mødet som hybridmøde, hvor 12 var fysisk til stede og 22 deltog online.

”Mødet forløb overordnet set, som det skulle. Teknikken virkede, og HUSETs tekniker var til rådighed og hjalp i det omfang, vi havde behov for det”, fortæller Mikkel Schneekloth, som gerne afholder lignende møder i fremtiden, hvis fysiske møder ikke er muligt.

Afhold dit hybridmøde i HUSET Middelfart

Anbefalinger til et vellykket hybridmøde

Selvom både oplægsholderen, deltagerne online og dem i mødelokalet var tilfredse med hybridmødeformen, har Mikkel Schneekloth nogle overordnede anbefalinger til andre, der overvejer at afholde hybridmøder.

Overvej om mødet egner sig til hybridmødeformen

Hybridmøder egner sig bedst til møder med primær envejskommunikation, såsom seminarer, kurser, kick-off, konferencer og produktdemonstrationer.

Sørg for at være to personer

Det er en god idé at have en til at styre kameraet og kommentarerne, så oplægsholderen kan koncentrere sig 100 % om selve oplægget.

Hav en mikrofon klar til deltagerne

Det kan være svært for dem, der deltager online at høre eventuelle spørgsmål fra personerne i salen. Det kan derfor være en god idé at have en mikrofon, som kan benyttes til dette formål.

HUSET Middelfart kan hjælpe med både teknisk udstyr og support i forbindelse med afholdelse af professionelle hybridmøder og videokonferencer. Det koster ikke noget at bruge selve udstyret, og det er muligt at leje HUSETs teknikere til at styre kameraet, mens mødelederen koncentrerer sig om indlægget.

Vil du vide mere om mulighederne for at gennemføre dit møde eller konference som et hybridmøde eller videokonference, så hjælper HUSETs konferenceteam gerne med at finde og faciliterer den bedste løsning i disse tider.

Afhold dit hybridmøde i HUSET Middelfart

Skip to navigation