Skip to content
7. Oktober 2016
Maden

Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart

HUSET Middelfart er blevet tildelt Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den attraktive, økologiske udmærkelse harmonerer perfekt med HUSET Middelfarts fokus på bæredygtighed, energioptimering og udvikling.

HUSET Middelfart er blevet tildelt Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den attraktive, økologiske udmærkelse harmonerer perfekt med HUSET Middelfarts fokus på bæredygtighed, energioptimering og udvikling.

Med bronzemærket har HUSET Middelfart nu papir på at gøre en ekstra indsats for naturen og miljøet ved at bruge økologiske varer, som er produceret med minimal anvendelse af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. HUSET Middelfart er ét af bare konferenceentre i Trekantområdet med bronzemærket.

Med anerkendelsen er kursen for HUSET sat i endnu højere grad mod videndeling, bæredygtighed og økologi i Danmarks største permanente byggeudstilling, der er kombineret med konferencecenter, hotel og restaurant i skønne omgivelser.

Lokale vitaminbomber og hjorte fra baghaven

HUSETs køkken vægter bæredygtighed og sundhed. I maden, der laves helt fra bunden, prioriteres lokale råvarer efter sæsonen, mindre kød og mindre madspild.

”Vi har længe haft fokus på madspild og vi er allerede certificerede med Refoodmærket. Vi bruger blandt andet en juicer, så vi kan servere friskpressede vitaminbomber til vores gæster samtidig med, at vi får anvendt vores grøntsags- og frugtrester” siger Michael Hansen, souschef i køkkenet.

Køkken og restaurantchef Kim Sabroe Reckweg supplerer med, at efteråret vil byde på dyrekød fra Hindsgavl Dyrepark og frugt fra den lokale Harndrup Skov Frugtplantage.

”Vi bruger sågar friske ramsløg til vores ramsløgspesto fra skoven ganske få meter fra køkkenet” siger han.

Ikke kun maden er bæredygtig

HUSET Middelfart er et videncenter og bronzemærket er en naturlig del af et større billede.

”I HUSETs byggeudstilling er vi ved at etablere en helt unik udstillingspark og aktivitetscenter, hvor private og professionelle kan mødes for at blive klogere på bæredygtigt byggeri ” fortæller HUSET Middelfarts direktør Jan Røgind Jørgensen.

”Vi er ét af kun to konferencecentre i Trekantområdet, der har fået det økologiske bronzemærke. Det gør os stolte, og vi kan mærke, at vores gæster prioriterer det og efterspørger det” forsætter han.

Skip to navigation