Skip to content
6. November 2019
Konferencecenter, Maden

Hvad er trenden indenfor konference- og mødeforplejning

Mad er på det nærmeste en religion, hvor der hele tiden opstår nye trends, og de fleste har deres egne do's and dont's. Vi har spurgt fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der er direktør for Center for Fremtidsforskning, hvad der hitter inden for konference- og mødeforplejning lige nu.

Hoodfood, hapsere eller helsekost – få styr på køkkenet til konferencen

Det røde Ø

Økologibølgen har i mange år været hip. Men den stigning, vi har set de seneste år, er begyndt at stagnere. Alligevel er der stadig mange, der foretrækker mad med det røde økologimærke, som indeholder færre sprøjtemidler og har bedre dyrevelfærd på samvittigheden.

Haps, haps, haps

Småhapsere og delemad er altid et hit på konferencer. Her kan du nippe til forskellige spændende smagsoplevelser, mens du får en sludder med sidemanden om det sidste oplæg eller programmets næste aktivitet.

Du må snyde, når du er ude

I tider hvor sundhed er blevet en religion, er det blevet populært at have en dag om ugen, hvor gulerødderne udskiftes med kage og vingummibamser. Jesper Bo Jensen håber, at det i konferenceverdenen begynder at blive mere tilladt at snyde, når vi er ude og hygge med kollegaerne, så vi kan lægge maddogmerne fra os for en stund.

Interesseret i mad – også når du kommer hjem, find inspiration her

Fri mig fra gluten og laktose

Hvad enten man har en allergi eller blot kan mærke med sig selv, at nogle fødevaregrupper laver ravage i kroppen, er der mulighed for at kunne ønske en menu, der tager højde for allergener og fravalg af bestemte fødevarer.

Spis med øjnene

Hjemme ved egne kødgryder, handler det måske mest om at få mættende og sunde måltider. Men på konferencer betyder æstetikken næsten alt.

Spiselig pynt på maden og flotte farver vækker vores lyst til at spise og er altafgørende for hele madoplevelsen.

Bevidste møde- og konferencegæster

– ved hvad der hitter inden for konference- og mødeforplejning lige nu…

Hood-food

Tanker om at det lille lokale landsstad har lagt sjæl i råvarerne, får som regel maden til at smage lige lidt bedre. Derfor er der mange, der sætter pris på mad fra hjemstavnen, som ikke er fragtet tusindvis af kilometer fra den anden ende af kloden. Det er en trend, der kaldes hood-food.

Veganer, vegetar eller flexitar

Flexitarerne holder kødfrie dage, vegetarerne springer kødet helt over, og veganerne vil slet ikke indtage mad, som har haft forbindelse til et levende væsen. Der er mange variationer inden for kødfrie kostvaner, men tendensen er voksende. Det betyder, at der også på konferencen er behov for kødfrie alternativer, så der er mad for alle.

Nysgerrig på hvad vi vil spise i 2020? – læs artiklen her

Junkfood gourmetstyle

Som et modsvar til vegetarisme og veganisme, er der antiveganere, som sværger til kødholdige retter. Af dem udspringer små hotdogs og saftige bøfsandwich med et touch at gourmet, som ligger ligaer over McDonald’s og Burger King. Det er ofte mænd, der sværger til denne madtrend.

Når tørsten skal slukkes

Tidligere havde konferencesteder typisk kun en håndfuld valgmuligheder inden for øl og en eller to af hver af de forskellige typer af spiritus. I dag er der gået mode i øl og spiritus, og der skal gerne være et hav af mærker at vælge mellem alt efter smag, anledning, og maden drinken skal drikkes til. Især gin er populært lige nu, og her er det et must med forskellige tonicer at mixe med.

Skip to navigation