6 juni, 2017

Mindre messer bliver mere og mere populære

Mindre messer bliver mere og mere populære

Ved HUSET Middelfarts konferenceafdeling henvender et stigende antal kunder sig med forespørgsler på mindre messefaciliteter. Derfor er det tidligere konferenceområde blevet udbygget med et nyt, stort lokale med højt til loftet og et nyt, lækkert loungeområde. HUSET Middelfart er desuden blevet rustet til et øget antal gæster med etablering af seks nye toiletter og plads til 80 ekstra gæster i restauranten.Det nye messeområde er samlet set 600 kvm og blev taget i brug i 2017.

Af Louise Lyngsø Kjærulff

Der var engang, hvor messerne i Danmark havde vokseværk. I dag oplever HUSET Middelfart, at flere og flere virksomheder ønsker at afholde mindre og mere fokuserede messer og udstillinger.

"Tidligere fik vi henvendelser fra foreninger og virksomheder, som ønskede at stable store, vidtfavnende messer på benene, I dag er mange af disse brudt ned i langt mindre og mere specialiserede messer af 2-3 dages varighed," fortæller kundechef ved HUSET Middelfart, Trine Duus.

Flere mindre rum

HUSET Middelfart oplever desuden, at messekunderne ofte booker flere rum i stedet for et stort.

"I foråret havde vi blandt andet besøg af Legekæden, som havde inviteret deres mange forskellige leverandører til at komme og vise næste års sortiment frem for indkøberne. De valgte bl.a. at leje en masse mindre lokaler, såde enkelteleverandører ikkekunne kigge hinanden overskuldrene," siger Trine Duus.

”Arrangementet fungerede super, super fint – men det gør det nu altid. Vi låntehele huset. Det vil sige, at vi havde overnattende gæster, vi havde vores konferencelokale, og så havde vi alle de mindre lokaler rundt omkring, hvor messen blev afholdt ved leverandørerne,” fortæller produktchef for Legekæden, Lone Broberg, der allerede har booket næste års messe.

Tæt på det hele

De mange landsdækkende kædebutikker har ligeledes medført en øget efterspørgsel på centralt beliggende lokaler, der egner sig til workshops og produktfremvisninger.

"Vi har tidligere holdt vores Leverandørdag andre steder, men har haft brug for at finde et sted med bedre plads til det antal leverandører, vi har med. Her har vi fået nogle rigtig gode lokaler, som ligger tæt sammen, så det er nemt for vores butikker at komme rundt og besøge de forskellige leverandører,” siger direktør for Panasonic Center, Jens Krogh.

Efter sommerferien tages det nye messeområde i brug, som bl.a. Panasonic Center vil få glæde af næste år, når deres Leverandørdag skal afvikles.

De nye messelokaler ligger i forlængelse af hinanden, og både rumopbygningen og indretning kan stort set tilpasses arrangørens ønsker og behov.

"Både vi og vores gæster har allerede haft stor glæde af de nye faciliteter - de fungerer bare super godt til formålet," siger en forventningsfuld Trine Duus.

Læs mere om HUSET Middelfarts messefaciliteter

Læs også

Velfungerende teknik – tak!

Velfungerende teknik – tak!

”Teknikken skal bare fungere”. Sådan lyder et af topkriterierne, når mødeplanlæggere skal vælge et sted for deres næste møde, kursus eller konference. Og det er der som sådan ikke noget mærkeligt i. Teknikken er nemlig ofte altafgørende for mødets succes. Af Louise Lyngsø Kjærulff Mere og mere teknik Udsigten, lokalet og forplejningen kan være nok så lækre, men hvis teknikken ikke er i orden, vil langt de fleste vurdere mødet negativt. Der er nemlig ikke noget mere irriterende end mikrofoner, der ikke virker ordentligt. Billeder, der flimrer. Ødelagte lærreder. Larmende projektorer. Eller manglende kabler. De fleste oplæg og foredrag er nemlig afhængige af teknik – og tendensen ser ikke ud til at vende lige foreløbigt. Tværtimod. Nye teknik-tendenser For bare få år siden bestod et foredrag typisk af en oplægsholder og en simpel PowerPoint-præsentation. Drillede teknikken dengang, var det ofte værst for oplægsholderen, da præsentationen ofte fungerede som noter. I dag er det dog sjældent kun foredragsholderen, der er afhængig af teknikken. Mødedeltagerne engageres og involveres i stigende grad ved hjælp af de tekniske muligheder. Via wi-fi skal deltagerne kunne stemme, bestemme og besvare spørgsmål i løbet af oplægget. Ligesom foredragsholderen skal kunne vise noget online uden at bekymre sig om, hvorvidt det trådløse netværk fungerer. En tekniker tæt på Vigtigheden af, at teknikken fungerer har derfor medført, at flere og flere mødebookere ikke kun efterspørger velfungerende teknik, men også tilknyttede teknikere, som gør, at oplægsholderen ubekymret kan gå på – og uden problemer gennemføre oplægget. I HUSET Middelfart har vi et hold teknikere ansat, som sørger for at tjekke teknikken inden alle foredrag, hjælpe oplægsholderen med at få tilsluttet sin laptop eller tablet samt montere og installere mikrofonen og den trådløse presenter. Og skulle der mod forventning være teknik, der driller, så er det bare at benytte den direkte hotline til HUSETs teknikerservice 24/7. Se mere om udstyr, teknik og teknikere i HUSET Middelfart.
Læs mere
8 august, 2019
3 digitale værktøjer – der skaber mere engagerede deltagere

3 digitale værktøjer – der skaber mere engagerede deltagere

Endeløse Power Point-præsentationer med teksttunge slides og envejskommunikation fra en monoton foredragsholder kan gøre øjenlågene tunge hos de fleste. Men ved at involvere mødedeltagerne kan både øjnene og udbyttet blive større. Her får du 3 digitale og GRATIS værktøjer, som kan hjælpe dig til mere engagerede deltagere. Af Louise Lyngsø Kjærulff Alt, hvad foredragsholderen behøver er en computer eller tablet – og en stabil netværksforbindelse. Alt deltagerne behøver er en smartphone. Kahoot gør møder og konferencer sjovere og i sidste ende også mere effektive, fordi programmet involverer deltagerne. Du kan finde ud af, hvad deltagerne ved eller tænker ved at stille spørgsmål, oprette gruppediskussioner, afstemninger eller rangeringer. Designet er enkelt og lige til - og mulighederne for at engagere deltagerne er nærmest uendelige. Create.kahoot.it Gør brainstormen og idéudviklingen elektronisk. Med Padlet kan I oprette et lærred, hvorpå deltagerne kan foreslå ideer, kommentere på hinandens ideer og tilføje billeder og videoer mm. På den måde aktiveres deltagerne på en anden måde, end ved en mundtlig brainstorm eller diskussion – og oplægsholderen undgår at skulle skrive alle de gode ideer ned. Lærredet kan efterfølgende deles online eller printes ud. padlet.com Whiteboards bruges flittigt i forbindelse med møder, kurser og workshops. Med Whiteboard Snap kan alle gode og vigtige noter på whiteboardet gemmes og organiseres på mobilen – og derved nemt deles blandt mødedeltagerne eller vises i større og elektronisk format efterfølgende. Når man tager et billede af whiteboardet, fjerner appen skygger og lysfald, så det fremstår flot og professionelt. Whiteboard Snap findes i App Store og Android Market. Læs også: https://huset-middelfart.dk/velfungerende-teknik-tak/
Læs mere
14 februar, 2017
Plads til mere og flere

Plads til mere og flere

Vi er i fuld gang med den helt store ombygning og renovering i HUSET Middelfart - i hvert fald, når håndværkerne kan gøre det, uden at det generer vores gæster. Målet er nemlig at få bedre og mere plads til alle vores gæster. Af Louise Lyngsø Kjærulff Det første spadestik blev taget tilbage i februar - og i august kan vi byde vores gæster velkommen i de nye lokaler. Den primære byggeproces kommer til at foregå i sommerferien, hvor vi en 5-ugers periode lukker ned for vores restaurant- og konferencefaciliteter. Vi har allerede etableret ny reception, og efter sommerferien står endnu flere nye faciliteter klar. Ombygningen indbefatter: Nyt, stort konferencelokale Ny foyer Seks nye toiletter Udbygning af HUSETs Restaurant Nyt, stort konferencelokale Tidligere var området på billedet nedenfor en del af vores byggeudstilling, men vi har rykket lidt rundt i udstillingen og dermed fået plads til at kunne opbygge et spritnyt konferencelokale i stedet. Lokalet kommer til at kunne rumme 80 gæster - og vil med fordel kunne bookes sammen med foyeren og de andre tilstødende lokaler - og på den måde benyttes i forbindelse med mindre messer eller udstillinger. Lige nu er håndværkerne ved at hæve loftet, og herefter skal der bl.a. indsættes vinduespartier øverst til venstre i lokalet. Ny foyer Det store gangareal mellem vores største konferencelokaler renoveres og ombygges til en lækker foyer. På den måde vil området bedre kunne inddrages i forbindelse med større arrangementer, messer og udstillinger. Den nye foyer bidrager med et område på 150 m2  i centrum af HUSET Middelfart. Ombygningen er endnu ikke for alvor gået i gang i dette område, som derfor midlertidigt er indrettet som udvidet caféområde. Seks nye toiletter Når vi udvider, så vi kan have flere gæster i HUSET Middelfart, er vi selvfølgelig også nødt til at udvide toiletfaciliteterne. Derfor er håndværkerne lige nu godt i gang med etableringen af seks nye toiletter ved receptionen. Toiletterne bliver alle såkaldte douchetoilette, hvilket betyder, at du bliver rengjort med vand efter toiletbesøget i stedet for at skulle bruge toiletpapir. De øvrige toiletter i HUSET Middelfart vil stadig være med traditionel papirrengøring. Ps.: Skulle du være interesseret i at få et douchetoilet derhjemme? Så har du god mulighed for at kigge nærmere på de forskellige løsninger i vores byggeudstilling, hvor vi har flere leverandører af douchetoiletter. Udbygning af HUSETs Restaurant Vores restaurant er meget populær - og for at kunne tilbyde alle gæster i HUSET Middelfart vores gode forplejning (og en siddeplads med udsigt til Hindsgavl Dyrehave) udbygger vi vores restaurant med 200 m2. Udbygningen betyder samtidig, at vores gæster har endnu bedre mulighed for at nyde synet af den smukke omgivende natur og de mange hjortearter, der græsser lige uden for vinduet.
Læs mere
10 maj, 2017