Månedens opskrift: HUSETs varme hveder

 

 

De bedste varme hveder

HUSETs varme hveder

16-20 stk.

 

Du skal bruge

50 g gær
3 dl mælk
125 g smør
650 gram hvedemel
1 æg
1,5 tsk sukker
1,5 tsk salt
1,5 tsk kardemomme

 

 

Sådan gør du

Lun mælken og rør gæret heri. Bland resten af ingredienserne sammen og ælt dem herefter med gærblandingen – men ikke for længe. Og lad herefter dejen hæve 1,5 time på et meldrysset bord.

 

Form bollerne ved at folde kanterne ind i bunden af bollen og placer dem uden for meget mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.

 

Køles helt af og ristes, inden de spises med rigeligt smør.

 

 

HUSET MIDDELFART - COPYRIGHT 2016