9 november, 2018

Månedens opskrift: Honninghjerter

Månedens opskrift: Honninghjerter

Honninghjerter

Du skal bruge:

2 tsk potaske

2 æggeblommer

200 g hvedemel

200 g honning

2 ½ tsk krydderblanding (eller færdigblandet honningkagekrydderi)

Krydderblanding :

40 g kanel

20 g stødt nellike

5 g stødt muskat

10 g stødt kardemomme

10 g stødt allehånde

Sådan gør du:

Rør potaske i æggeblommen i en skål. I en anden skål blandes krydderblandingen og hvedemel godt sammen.

Hæld æggeblommemassen og melblandingen i en skål med honning - og ælt det sammen en røremaskine til en ensartet masse.

Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet til næste dag.

Dagen efter rulles dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og udstikkes med en hjerteform.

Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 180 grader og bag honninghjerterne i ca. 8 min. Lad dem herefter køle af på en bagerist.

Når de er helt kolde overtrækkes de med mørkchokolade og pyntes.

Glædelig jul!

Honninghjerter

Læs også ...

Månedens opskrift: Efterårssuppe med butternutsquash

Månedens opskrift: Efterårssuppe med butternutsquash

Efterår er lige med tid til lækre, varme supper. En af dem, der tager kegler i HUSETs restaurant er denne skønne, orange suppe med butternutsquash. Den er cremet, fyldig og fuld af smag - perfekt til en råkold efterårsdag. Butternutsquashsuppe 4 personerDu skal bruge: 1 butternutsquash  (skrællet)1 rød peber1 stort løg2 fed hvidløg2 gulerødder1 stilke rosmarin3 stilke timian1 l grøntsagsfondCitron1 spsk. smørSalt/peberEvt. lidt tørret chili, frisk persille og cremefraiche som toppingSådan gør du: Grøntsagerne klargøres og skæres i grove tern. Sauteres i olie ca. 10 minutter, hvorefter urterne og grøntsagsfonden tilsættes.Lad det simre i ca. 20 min - eller til alt er kogt mørt.Blend nu suppen cremet med smør og smag til med lidt citron samt salt og peber.Velbekomme!
Læs mere
11 oktober, 2018
Sund mad på mødebordet

Sund mad på mødebordet

Konferencegæster forventer i dag at få tilbudt sundere mad – og at de kan tage løbeskoene med i kufferten, løbe en tur i området eller træne kroppen i et fitness-område. Den tendens sætter større krav til konferencecentrene, der skal imødekomme den sundere livsstil, som mange gæster har – og vil opretholde, selvom de er væk hjemmefra.Af Søren Hygum HansenDer skal være sund, men stadig lækker mad for både krop og hjerne. Det skal være muligt at løbe en lang tur - og helst i smukke, energigivende omgivelser. Og de mentale batterier skal kunne lades op i et roligt, afstressende område, hvor man koble helt fra.Mange konferencegæster forventer i dag at kunne opretholde en sund livsstil, selvom dagligdagen bliver brudt op af flere dage med møder og konferencer langt væk fra arbejdspladsen og hjemmet.Det sætter krav til konferencecentrene – der i langt højere grad skal imødekomme kravene og ønskerne fra ikke mindst den yngre del af befolkningen, der er fokuserede på at spise sundt og træne kroppen – hver dag.- Derfor er forventningen også, at man kan vælge at spise sund mad på konferencen, men også at der er muligheder på stedet for, at man kan holde formen ved lige, fortæller kundechef i HUSET Middelfart, Trine Duus Andreasen.Kikærter og magert kød For eksempel forventer mange gæster, at konferencestedernes restauranter og caféer ikke kun tilbyder varme, fyldige frokostretter, som ligger tungt i maven, men også fisk, magert kød og salater med fx spelt eller kikærter til de konferencegæster, der ønsker et sundere alternativ.Det samme gælder morgenmaden, hvor der stadig er plads til morgenboller og basser i buffeten, men hvor det også skal være muligt at fylde en skål med økologisk yoghurt toppet med sukkerfri, fiberrig müsli og tørret frugt.Og når det er tid til en pause mellem mødeoplæggene midt på dagen, vælger mange gæster i dag lige så gerne sunde snacks som daddelkugler, gulerodsstænger og smoothies som kagestykket, der serveres på HUSETs kagebord om eftermiddagen.Samtidig er der en klar forventning om, at de råvarer, der bliver brugt til maden på konferencestederne, er af en høj kvalitet. I HUSET Middelfart er mellem 30 til 60 procent af den mad, der bliver serveret, helt økologisk. Det har medført, at stedet siden 2016 har kunnet bryste sig af ”Det Økologiske Spisemærke” i bronze.- Er der en tendens, vi har kunnet se gå i én retning de seneste år, så er det interessen for at vælge økologisk. Vi prioriterer at bruge økologiske råvarer efter sæson. Det er vores valg og derfor ikke noget, der kan fravælges, men samtidig heller ikke noget, der koster ekstra for vores gæster, siger Kim Sabroe Reckweg, der er F&B Chef i HUSET Middelfart.Økologiske, lokale frugter HUSET Middelfart har en aftale med den lokale Harndrup Skov Frugtplantage, der blandt andet leverer økologiske æbler og pærer, som står i skåle rundt omkring på gangene – og i mødelokalerne. I det hele taget prioriterer køkkenet danskproducerede, friske råvarer.Tendensen er samtidig, at flere og flere konferencegæster forventer, at de kan holde formen ved lige og være aktive, selvom en stor del af dagen står på oplæg, møder og workshops – og måske sidenhen en overnatning på et hotelværelse. For eksempel på en smuk rute ved konferencestedet, som de kan løbe en tur på.HUSET Middelfart ligger klods op ad både en skov og Hindsgavl Dyrehave, hvor kron- og dådyr græsser på sletten, ligesom der få hundreder meter fra stedet er en længere strand langs Lillebælt. Der er med andre ord mange muligheder at indlede eller afslutte dagen med enten en gå- eller løbetur i den smukke natur.Cykl en tur i dyrehaven Derudover er det muligt gratis at låne en cykel i receptionen, så man kan cykle en tur rundt i området fx på stiene i dyrehaven - og HUSET Middelfart tilbyder også fire workoutstations. Her kan gæsterne frit træne kroppen i forskelige cross fit-maskiner.Konferencedagene kan være lange og kræver ofte fuld koncentration i mange timer i træk. Derfor er det i dag også vigtigt for mange, at der er områder – eller små oaser, om man vil – hvor gæsterne kan koble fra og nyde roen.Det kan være et roligt hjørne med en sofagruppe, man kan slænge sig i, hvor der er aviser, vand, te og kaffe - og hvor andre gæster ikke bevæger sig forbi. Eller en terrasse, hvor man kan få frisk luft, mens hjernen – for en stund - er sat på standby.I HUSET Middelfart er der flere muligheder for at nyde en rolig stund i fred og ro. Her er både en dejlig atriumgård, to terrasser, flere små sofagrupper rundt i HUSET - og mulighed for at tage en pause i et orangeri eller pavillon.
Læs mere
28 februar, 2019
Månedens opskrift: Rugsticks og rødbedepesto

Månedens opskrift: Rugsticks og rødbedepesto

Sommeren er forbi, og det er igen blevet tid til at nyde godt af efterårets skønne rodfrugter. I HUSETs Restaurant er en af favoritterne den farvestrålende rod: rødbeden.I den kolde tid er den gerne at finde på frokostbuffeten enten bagt i ovnen med skønne krydderier, rå i lækre, sprøde salater, syltet som lækkert tilbehør - eller som suppe eller (som i dette tilfælde) som pesto.Rødbedepestoen er sød og syrlig og kan bruges i mange sammenhænge - som topping på kødpålæg, som tilbehør til kød eller salat eller spises som dip.I forbindelse med DKBS' store Netværks- og Inspirationsdag fik alle besøgende på vores stand en smagsprøve på vores HUSETs rugsticks med rødbedepesto - og de fik også opskriften. Men du skal ikke snydes, selvom du ikke var forbi messen den 29. august, så her får du opskriften på vores lille, lækre snack, som du kan servere som starter, have med på farten eller lægge i madkassen.HUSETs rugsticks med rødbedepesto Ca. 20 styksDu skal bruge RUGSTICKS15 gram gær 1,5 dl vand 60 gram rugflager 50 gram havregryn 50 gram rugmel 50 gram majsmel ¾ dl olie 4 gram saltRØDBEDEPESTO200 gram rødbeder 1 fed hvidløg Timian ½ flaske rødvin 50 gram mandler 1 tsk citronsaft OlivenolieSådan gør du RUGSTICKSOpløs gæret i vandet, og rør rugflager og havregryn i, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Rul dejen ud på et bord med drysset mel – i cirka to centimeter tykke stænger og del dem efter ønsket størrelse. Bag dem i 10-12 minutter ved 190 grader.RØDBEDEPESTORødbederne skrælles og skæres i mindre stykker. De koges herefter i en gryde med hvidløg, timian samt rødvin. Når rødbederne er møre, slukkes der for varmen, og rødbederne trækker i lagen til næste dag. Tilsæt mandler, citronsaft og olivenolie – og blend rødbederne til de har den ønskede pesto-konsistens. Pestoen smages til sidst til med salt og peber.Velbekomme!
Læs mere
5 september, 2018