Månedens opskrift: Gammeldaws fastelavnsboller

Vintermånederne er lig med tid til hygge med familien – og hygge bliver bare lidt bedre med hjemmebag. Vores køkkenchef Michael har derfor været så sød at fortælle os opskriften på disse lækre, gammeldaws fastelavnsboller.

Og de var så gode, at vi straks vil fortælle den videre.

 

 

Gammeldaws fastelavnsboller (med vaniljecreme)

12 stk.

 

Bolledej:

50 g gær

1 tsk sukker

1½ dl mælk

100 g smør

½ tsk salt

1 æg

Ca. 400 g mel

Æg til pensling

 

Vaniljecreme:

2½ dl mælk

4 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

Korn af 1 stang vanilje

Æg til pensling

 

Bolledej:

Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i, tilsæt salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt. Tilsæt blødt smør til dejen er blød og lækker.

 

Lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

 

Vaniljecreme:

Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Kog mælken op og pisk den herefter i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning, og hæld cremen i en skål og stil den til afkøling.

 

Når dejen har hævet, deles den i ca. 12 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn dem grundigt.

 

Lad dine fastelavnsboller efterhæve 2-3 minutter på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensel dem herefter med æg og bag dem ved 200 grader i 12-15 min.

 

Pynt evt. de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel eller ristede nødder.

 

 

God fornøjelse – og god vinterferie!

 

Atriumgaard HUSET Middelfart

januar 1, 2018

Månedens opskrift: Køkkenchefens energibooster

Januar er en måned, hvor de fleste af os godt kan bruge lidt ekstra energi...

januar 3, 2018

6 tendenser inden for konferencemad 2018

Et nyt år betyder nye tendenser og nye strømninger - også inden for mad og...

november 22, 2017

Gennemført grøn

Der var engang, hvor det var besværligt, dyrt og langhåret at vælge bæredygtigt. Sådan er...

HUSET MIDDELFART - COPYRIGHT 2016