Månedens opskrift: Gammeldaws fastelavnsboller

 

 

Gammeldaws fastelavnsboller (med vaniljecreme)

12 stk.

 

Bolledej:

50 g gær

1 tsk sukker

1½ dl mælk

100 g smør

½ tsk salt

1 æg

Ca. 400 g mel

Æg til pensling

 

Vaniljecreme:

2½ dl mælk

4 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

Korn af 1 stang vanilje

Æg til pensling

 

Bolledej:

Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i, tilsæt salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt. Tilsæt blødt smør til dejen er blød og lækker.

 

Lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

 

Vaniljecreme:

Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Kog mælken op og pisk den herefter i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning, og hæld cremen i en skål og stil den til afkøling.

 

Når dejen har hævet, deles den i ca. 12 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn dem grundigt.

 

Lad dine fastelavnsboller efterhæve 2-3 minutter på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensel dem herefter med æg og bag dem ved 200 grader i 12-15 min.

 

Pynt evt. de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel eller ristede nødder.

 

 

God fornøjelse – og god fastelavn!

 

Atriumgaard HUSET Middelfart

februar 28, 2019

Sund mad på mødebordet

Konferencegæster forventer i dag at få tilbudt sundere mad – og at de kan tage...

februar 1, 2019

Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Når du har fundet det bedste sted at afholde jeres næste kursus, konference eller møde,...

maj 24, 2019

Mødedeltagere forventer unikke mødeoplevelser

Er du i tvivl om, hvordan du sammensætter et møde, som dine deltagere aldrig glemmer?...