19 marts, 2018

Månedens opskrift: Banoffee Pie – nem og lækker påskekage

Månedens opskrift: Banoffee Pie – nem og lækker påskekage

I øvrigt er "banoffee" en sammentrækning af banan og toffee – tærtens to hemmelige våben.

Du skal bruge

100 g smeltet smør

300 g knuste Digestive-kiks

1 dåse kondenseret mælk

3 bananer

Hakket chokolade

¼ l piskefløde

Sådan gør du

Kog selve dåsen med den kondenserede mælk i ca. 3 timer - sørg for, at dåsen er helt dækket af vand hele tiden. Lad herefter dåsen køle helt af.

Blandt det smeltede smør med de knuste Digestive-kiks og pres det sammen i bunden af en springform beklædt med bagepapir, og stil den herefter på køl.

Når bunden er helt kold smøres den kondenserede mælk (som nu er blevet til toffee) ud over.

Fløden piskes stiv og et tyndt lag smøres oven på toffeelaget og bananer i skiver fordeles ovenpå, inden resten af flødeskummet lægges henover og mørk chokolade rives over.

Ps.: Vi vil anbefale dig at printe et par eksemplarer af opskriften til dine gæster – for de spørger med stor sandsynlighed efter den. Det er i hvert fald tilfældet her i HUSET, når vores køkken har den på dessertbuffeten.