Gastromani 2017 i HUSETs Restaurant

Konceptet er enkelt – men det er maden langt fra, når Middelfarts bedste restauranter traditionen tro inviterer på en lækker 5-retters gourmetmenu med tilhørende vine den første søndag i oktober. Gæsterne har købt en billet til arrangementet, men får først senere at vide hvilken restaurant, de skal besøge. Og modtager du en invitation fra HUSET Middelfart, kan du godt begynde at glæde dig til det bliver oktober.

 

Af Louise Lyngsø Kjærulff

 

Uanset hvilken af de otte udvalgte restauranter, gæsterne skal spise på, vil den overordnede menu være den samme – eller i hvert fald hovedingredienserne. Køkkencheferne har nemlig igen i år fået en liste med de forskellige råvarer, som skal indgå i de enkelte retter. Hvordan restauranterne så vælger at eksekvere dem, det er helt op til dem selv.

 

I år er de udvalgte råvarer til de fem retter følgende:

 

Musling – Hasselnød – Fennikel

Blomkål – Marv – Purløg

Skank – Røg – Hyldebær

Vesterhavsost – Honning – Kaffe

Blommer – Rom – Pistacienød

 

 

Køkkenchefen lover overraskelser

Selvom de udvalgte råvarer umiddelbart giver anledning til nordisk inspirerede retter, så lover HUSET Middelfarts køkkenchef Michael Hansen, at der kommer flere overraskelser i løbet af aftenen.

 

“Vi har eksperimenteret med de valgte råvarer, så vi ikke bare valgte den første, men derimod den bedste løsning i forhold til de enkelte retter,” siger Michael Hansen, der specielt er begejstret for den forret han i samarbejde med HUSETs kokke har udviklet.

 

Uden at løfte sløret for selve menuen, kan køkkenchefen dog love, at der både kommer masser af økologi og gastronomiske overraskelser. Aftenens vine også udvalgt og nøje afstemt i forhold til de enkelte retter – og til en af retterne har Vin & Vin Middelfart sponsoreret en helt særlig vin, som Gastromani-gæsterne i HUSET Middelfart får lov til at smage.

 

“Vi er meget beæret over at være blandt de otte restauranter i Middelfart, som har fået lov til at deltage i Gastromani 2017.  Det er første år, vi er med – og vi glæder os derfor rigtig meget til at forkæle de 60 gæster, der kommer på besøg i vores nyombyggede restaurant med udsigt til Hindsgavl Dyrehave den 1. okotober,” fastslår en glad Michael Hansen.

 

 

OBS: Gastromani 2017 er desværre allerede udsolgt. Er du så heldig at have fået fat i en billet i år, så får du først at vide, hvilken af nedenstående otte restauranter, du skal spise på ca. en uge før arrangementet.   

 

 

 

HUSET MIDDELFART - COPYRIGHT 2016