27 januar, 2021

Farvel efter 30 år: Direktør stopper i HUSET Middelfart

Farvel efter 30 år: Direktør stopper i HUSET Middelfart

Jan Røgind Jørgensen, direktør i HUSET Middelfart, fratræder sin stilling ved udgangen af januar. Jan har stået i spidsen for udviklingen af HUSET Middelfart, som vi kender det i dag; med Danmarks største permanente byggeudstilling og et veldrevet konferencecenter.

Efter 30 år i Molio har Jan Røgind Jørgensen valgt at fratræde sin stilling i slutningen af januar for at tilføre nye kræfter til et velfungerende konferencecenter:

”Jeg har i mange år arbejdet ihærdigt med at videreudvikle HUSET Middelfart, og på trods af et rekordår i 2019, har Corona-krisen ramt os og resten af kursusdanmark hårdt. Jeg har derfor vurderet, at der skal fornyet energi til, som kan føre HUSET Middelfart videre, forklarer Jan Røgind Jørgensen

”Jeg kommer til at savne menneskerne her i HUSET. Den daglige dialog, sparring – og det at udvikle noget sammen med andre. Og ikke mindst de kunder, der er her. Huset her er specielt sådan en dag, hvor der bare er fyldt op, og det summer i alle gange, og der er folk i alle rum. Så kan man gå rundt og nynne og være glad, fordi man kan se, at det hele bare fungerer, og man leverer varen. Det kommer jeg til at savne.”

Jan har en stor del af æren for, at HUSET Middelfart er byggeriets foretrukne kursus og konferencecenter. Det har han blandt andet gjort ved at sikre flere værelser til overnatning og ved at løfte forplejningen til et helt nyt gastronomisk niveau. Derudover har Jan stået i spidsen for etableringen af Danmarks største permanente byggeudstilling ved HUSET Middelfart. Som chef for Molio Kurser, har han høstet stor ros for både faglig kvalitet i kursusindholdet og måske Danmarks største kursusudbud til hele byggebranchen.

Det, Jan især er stolt over at have bidraget til, mens han har siddet i direktørstolen, er forandringen af den interne kultur i selve huset.

“Jeg har virkelig arbejdet for at få det til at virke som en virksomhed med stærk profil. Og det, synes jeg, er lykkedes. Dengang jeg kom til, var det meget opdelt. Der var virkelig et skel mellem byggeudstillingen og konferencedelen fortæller, Jan Røgind Jørgensen. Sådan er det heldigvis ikke længere.

Tak for stor indsats

Christina Hvid, administrerende direktør i Molio siger: Jeg vil gerne sige tak for den store indsats, som Jan har ydet over en lang årrække. Det er altid en fornøjelse at være i HUSET Middelfart og høre fra alle vores tilfredse udstillere og gæster i byggeudstillingen samt kursister og kunder i konferencecenteret. Det er i høj grad på grund af Jan og hans medarbejders store engagement og positive tilgang til vores gæster.

Annette Due vil overtage ledelsen i HUSET Middelfart, når Jan fratræder sin stilling. Samtidig får kundechef Trine Duus Andreasen, F&B Chef Kim Sabroe Reckweg og salgs- og marketingschef Louise Lyngsø Kjærulff et øget ansvar i dagligdagen i HUSET.

Jan Røgind Jørgensen direktør HUSET Middelfart

Blå Bog

Jan Røgind Jørgensen er født og opvokset i Horsens.

Men han bor i dag i Vejle med sin hustru, og så har han to børn og fire børnebørn.

Han er uddannet civilingeniør og kom til HUSET Middelfart i 1990, hvor han har været direktør siden år 2000.

Læs også ...

HUSET Middelfart går forrest i feltet mod FNs Verdensmål

HUSET Middelfart går forrest i feltet mod FNs Verdensmål

Konferencebranchen spiller en afgørende rolle i forhold til at bidrage til opfyldelse af FNs Verdensmål. Men målene giver også nye muligheder og potentialer. Sådan har konferencecenteret HUSET Middelfart i hvert fald valgt at anskue opgaven. Hele ledelsesteamet har derfor gennemført Danske Konferencecentres Masterclass om FNs 17 Verdensmål, som nu danner grundlag for en række strategiske målsætninger og konkrete handlinger i HUSET Middelfart frem mod 2025. Hvilke aftryk sætter vi på vores omverden? Hvad kan vi bidrage med? Hvor er det største potentiale for at gøre en forskel? Og hvad gør vi allerede? Dette er blot nogle af de spørgsmål, de i HUSET Middelfart har stillet – men også fundet svar på og sat konkrete mål for. LÆS OGSÅ: Se hele vores kursusudvalg Udledningen af CO2 skaber klimaforandringer, der ødelægger livet for planter, dyr og mennesker. Dette er i første omgang dét HUSET Middelfart har valgt at være med til at rette op på, bl.a. ved at reducere deres elforbrug med 10 %, ikke-genanvendelige affald med 50 % og deres madaffald med hele 75 %. ”At definere og sætte målene er den mindste opgave. Det at opfylde dem, kræver derimod hårdt arbejde og en fælles indsats,” fortælle direktør i HUSET Middelfart, Jan Røgind Jørgensen. LÆS OGSÅ: Bliv udstiller i Danmarks største byggeudstilling Næste step i processen er derfor at sikre, at alle ansatte tager ejerskab og bidrager aktivt til den fælles målsætning. ”Vores seneste erfaringer; med på meget kort tid at skulle ændre arbejdsgange og indgroede rutiner pga. COVID-19-situationen, har dog kun overbevist mig endnu mere om, at vi med det team, vi har – så kan alt lade sig gøre,” siger Jan Røgind Jørgensen med et smil på læben. LÆS OGSÅ: Gæsternes sikkerhed har førsteprioritet FNs Verdensmål er blevet en del af HUSET Middelfarts mål ”Vi har i mange år arbejdet aktivt for at mindske vores aftryk på klimaet og kloden – og med tiden fundet ud af, at bæredygtighed ikke kun gavner vores fælles fremtid, det gavner også vores forretning”, fortæller Jan Røgind Jørgensen. I HUSET Middelfart oplever de, at stadig flere efterspørger ansvarlighed i forhold til både miljø og mennesker – også når de vælger konferencecenter. LÆS OGSÅ: Guide til bæredygtige møder ”Der var engang, hvor det var besværligt, dyrt og langhåret at vælge bæredygtigt. Sådan er det heldigvis ikke længere. For os er det derfor en selvfølge at tænke på miljø og mennesker - hver dag, hele dagen,” fortæller Jan Røgind Jørgensen. Den bæredygtige tankegang forgrener sig i hele HUSET Middelfart, som bl.a. er certificeret med Den Grønne Nøgle, Det Økologiske Spisemærke, CSR-mærket, IACC Green Star og DKBS’ Verdensmålindex. Herudover har de i løbet af de seneste år indført en række tiltag, som har reduceret deres vand, varme, papir og fødevareforbrug. LÆS OGSÅ: Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart HUSET Middelfart stiller sig dog ikke tilfreds endnu, men sætter hele tiden nye og større mål. Som følge af den nyligt gennemførte masterclass har ledelsen opsat nye mål på baggrund af FNs Verdensmål. HUSET Middelfart vil i første omgang bidrage til verdensmålene inden for fem udvalgte områder: Sundhed og Trivsel, Rent vand og sanitet, Anstændige job og økonomisk vækst, Bæredygtig energi og Ansvarligt forbrug og produktion. Det er dog primært de to sidstnævnte, virksomheden har valgt at fokusere på og optimere frem mod 2025. En for alle – og alle for en For HUSET Middelfart er del af planen med FNs Verdensmål at sikre bedre formidling af viden og erfaringer af arbejdet med bæredygtig drift. Ikke for at høste klap på skulderen, men derimod for at påvirke både gæsterne og resten af branchen til at agere mere bæredygtigt og dermed bidrage til en bedre fælles fremtid. LÆS OGSÅ: Covid-19-hensyn – Safe to visit ”I vores konferenceafdeling ser vi dagligt, hvor meget vi kan forandre og klare, når vi løfter i flok og i samme retning – og det er netop det FNs Verdensmål handler om,” siger Jan Røgind Jørgensen og fortsætter: ”Derfor er planen også at inddrage gæsterne i fx affaldssortering og videregive gode erfaringer i relevante netværk.” HUSET Middelfart arbejder med følgende 5 af de 17 Verdensmål: Nr. 3 – Sundhed og Trivsel Nr. 6 – Rent vand og sanitet Nr. 7 – Bæredygtig energi Nr. 8 – Anstændige job og økonomisk vækst Nr. 12 – Ansvarligt forbrug og produktion Er CSR og bæredygtighed også en del af din virksomhedsstrategi? Bæredygtighed og social ansvarlighed er blevet væsentlige fokuspunkter for de fleste virksomheder. Netop derfor er dette også et afhørende kompas, når der skal vælges til og fra i forhold til samarbejdspartner. Når du samarbejder med og benytter HUSET Middelfart – hvad enten det er kursus- og konferenceafdelingen eller byggeudstillingen – understøtter du din egen virksomheds bæredygtighedsstrategi og sender et internt og eksternt signal om, at I prioriterer bæredygtighed og CSR er højt på dagsordenen. Ønsker du at høre mere om HUSET Middelfarts holdninger og handlinger i forhold til CSR, bæredygtighed og FNs Verdensmål? Så kontakt HUSETs kundechef Trine Duus Andreasen, som gerne fortæller mere om de mange tiltag samt muligheder for at lade HUSETs bæredygtige profil understøtte dine aktiviteter inden for konference, kurser og udstilling.
Læs mere
25 oktober, 2020
Hybridmøder og videokonferencer

Hybridmøder og videokonferencer

I HUSET Middelfart kan du og afholde møder, hvor der både er fysisk fremmøde og online deltagelse – på samme møde. Vi har installeret udstyr, der kan benyttes på tværs af vores mødelokaler.Det betyder f.eks., at du kan streame dit oplæg ud til flere lokaler, hvor deltagerne sidder adskilt i mindre grupper.Mødelokaler har installeret: PC, højtalere og mikrofon samt kamera, der kan panorere rundt i mødelokalet, så online mødedeltager kan følge indlæg eller undervisning, og let inkluderes i dialogen med mødedeltagerne i lokalet – uanset om de sidder i et andet lokale, eller er med online et andet sted i landet. Vores netværk og udstyr understøtter naturligvis de forskellige online mødeplatforme, som Teams, Zoom og tilsvarende løsninger.Udstyret tilbyder vi gratis i det omfang det er til rådighed – husk derfor at booke det på forhånd. Kontakt os - ring på tlf. 70 12 36 00 Vi kan også facilitere dit hybridmøde Har du behov for hjælp til at facilitere dit hybridmøde eller din videokonference, har vi også flere services klar. Er det et spørgsmål om, at du råder over begrænsede ressourcer til gennemførelsen, kan du leje en af vores teknikere til en fast timepris. De vil f.eks. sikre, at kameraet streamer fra de optimale vinkler i lokalet, imens mødelederen koncentrerer sig 100 procent om et godt indlæg. Har du brug for en platform til afholdelse af et webinar, kan vi også hjælpe. Vores teknikere hjælper gerne med afklaring af behov, og sammensætning af den bedste løsning til dit behov. Forhindre Covid19-restrektionerne gennemførelsen af jeres planlagte konference for det fulde antal deltager, giver vi gerne et tilbud på, at live-streame arrangementet. Dermed kan du i stedet for at aflyse, både formidle inspirerende ny viden og overholde alle retningslinjer trygt og fleksibelt for alle deltagere. Kontakt os – så vi i fællesskab kan finde den bedste løsning til jeres arrangement.
Læs mere
18 marts, 2021
Grønne grise på gaflen i HUSET Middelfart

Grønne grise på gaflen i HUSET Middelfart

Der var engang en fynsk landmand, en fynsk slagter og et fynsk konferencecenter. Det lyder som starten på et eventyr – og det er det næsten også. Men det er også starten på et godt og lokalt samarbejde, med fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed og høj kødkvalitet. Mere end bare pølsesnak HUSET Middelfart startede med at købe 10 grise, men er nu oppe på 40. De bor dog ikke på adressen Hindsgavl Allé 2, hvor konferencecenteret ligger, men starter derimod deres dage ved en lokal landmand og ender som smagfulde serveringer i HUSETs Restaurant. Grisene er hverken tilfældigt valgt eller helt almindelige – de er nemlig grønnere og mere bæredygtige end konventionelle slagtegrise, hvilket er helt i tråd med HUSET Middelfarts mål om at minimere virksomhedens aftryk på miljøet. ”Vi har dagligt flere hundrede gæster i huset, vi kan derfor ikke helt undgå at en vis miljøbelastning, men vi kan minimere den så meget som muligt", fortæller HUSET Middelfarts F&B Chef Kim Regweg, der nu vil forkæle gæsterne med forkælede grise. LÆS OGSÅ: Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart ”Vi har i flere år været certificeret med Den Grønne Nøgle og Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket betyder, at vi bl.a. serverer mindre anretninger ad gangen, minimerer kødforbruget ved at tilbyde vegetariske retter, og at mellem 30-60 % af det, vi serverer, er økologisk”, siger Kim Regweg. Grise med krølle på halen HUSET Middelfarts grise kommer fra familiegården Pilegården, som ligger i Broby øst for Middelfart. Her har landmanden Ulrich Rasmussen specialiseret sig i at avle grise med krølle på halen.Mange kender udtrykket, men de færreste kender betydningen af grisenes krølle på halen og den indsats det kræver. ”Når grise bliver stressede, bider de hinanden i halen,” siger Ulrich Rasmussen og fortsætter: ”en krølle på halen er derfor et parameter for, at grisen har det godt.” På Pilegården er det dog ikke nok, at grisene har krølle på halen. De skal samtidig leve op til en række krav om dyrevelfærd, som har sikret Pilegårdsgrisen to ud af tre hjerter i Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsmærke. Kravene er bl.a., at grisene skal være medicinfrie, de skal have god plads, være løsgående og have halm på gulvet – og så må de maks. transporteres 8 timer, før de bliver slagtet, da køreturen også stresser grisene. LÆS OGSÅ: Hvad er trenden indenfor konference- og mødeforplejning ”Pilegårdsgrisene transporteres endda kun 15 minutter fra gården til Nørre Søby Slagteren, hvilket både har en væsentlig betydning for kødets kvalitet og miljøbelastningen. Grisene når nemlig ikke at blive særlig stresset eller udmattet på den korte køretur – og det sikrer bland andet mere saftigt og mørt grisekød,” fortæller Ulrich Rasmussen. En pølse med føl’se En del af grisekødet bliver til HUSET Middelfarts helt egen signaturpølse – nemlig en brunchpølse med ramsløg. Pølsen er udviklet i samarbejde med Nørre Søby Slagteren på Midtfyn, som er specialister i gourmetpølser. ”I bøgeskoven 25 meter fra vores indgangen vælter det hvert forår op med ramsløg, som vi bl.a. bruger i vores pesto, marinader og bagværk. Vi synes derfor, det gav god mening også at lade ramsløg indgå i vores signaturpølse” fortæller souschef i køkkenet i HUSET Middelfart, Michael Hansen. LÆS OGSÅ: Guide til bæredygtige møder Ramsløg har en mild smag af hvidløg, hvilket sammen med en særlig krydderblanding giver pølserne en fantastisk og meget karakterfuld smag. ”Pølserne vil primært være at finde på morgenbuffeten, men også som en del HUSETs gourmethotdog, der med jævne mellemrum serveres til fx frokost og natmad", siger Michael Hansen. Udover signaturpølser, vil de forskellige udskæringer af grisene bl.a. ende som gammeldags rullepølse, peberbacon, krogmodnet nakkefilet og en masse andre smagfulde serveringer. LÆS OGSÅ: 5 gode råd til bedre konferencer i fremtiden Restauranten i HUSET Middelfart arbejder med grisene ud fra nose2tail-princippet, hvilket betyder, at hele grisen bruges - fra snude til hale - så man undgår madspild, og samtidig sikrer gæsterne mere smagsintense og bæredygtige serveringer.
Læs mere
15 november, 2020