Derfor investerer flere og flere i en sauna

 

 

Af Louise Lyngsø Kjærulff

 

Der var engang, hvor man tog på spaophold, hvis man skulle forkæle sig selv. Men i løbet af de seneste år er vildmarksbade, udespa og udesaunaer for alvor begyndt at blive populære blandt danskerne.

 

”De overordnede årsager, vi hører, er enten, at folk gerne vil være private og skabe et afslappende område, hvor familielivet kan dyrkes uden mobiler og iPads – eller at man af sundhedsmæssige årsager ønsker at få installeret en finsk sauna, infrarød sauna eller kombination af disse to derhjemme,” fortæller Martin Boalth Petersen, der sammen med din kone ejer og driver INUA Wellness.

 

Saunaer – specielt infrarøde saunaer – har vist at have stor gavnlig effekt på sundhed, velvære og stresssymptomer. Bl.a. derfor bruges behandlingen også ofte i forbindelse med fx smertelindring, hudproblemer, vinterdepression og forhøjet blodtryk.

 

 

Inde flytter ud

Generelt ses i disse år en stigende tendens til, at vi danskere bruger mere tid i vores have.

”Vi oplever langt flere end tidligere, der efterspørger produkter som fx orangerier, pavilloner, udekøkkener, annekser og udespa,” siger salgskonsulent Anne Christina Jørgensen fra Danmarks største permanente byggeudstilling, HUSET Middelfart.
Her er fornyligt etableret et helt nyt område til produkter i denne kategori – og her er INUA Wellness bl.a. at finde.

 

På standen udstiller INUA Wellness to vildmarksbade og to saunaer – den ene en kombineret finsk og infraød sauna. Disse er dog blot eksempler på, hvad der er muligt.

 

”Alle saunaer designes efter vores kundens ønsker og behov. Så ønsker man fx døren placeret et andet sted, et større vindue, et andet materiale eller en sauna med indbygget lyd, lys eller aromaterapi, er det intet problem. Det koster ikke ekstra at lave individuelle ønsker til design idet alle produkter produceres til ordre. Derfor kan vi skabe unikke konkurrencedygtige løsninger tilpasset omgivelserne,” fortæller Martin Boalth Petersen.

 

”Mange af vores kunder er både kvalitetsbevidste og kritiske i deres valg og bestiller derfor samtidig andre haveløsninger, så fx skur til opbevaring, omklædning og bad så hele wellness området fremstår i samme materiale og design,” uddyber han.

 

 

Hvis du overvejer en udesauna …

Alle saunaer er top isoleret og er lavet af de bedste materialer på markedet, som forener skandinavisk enkelthed og organiske former med et unik samspil af komplementære, terapeutiske teknologier.

 

Det kræver ikke det store arbejde fra din side at få installeret en udesauna derhjemme. Det kræver til gengæld en autoriseret elektriker, mellem 80-150.000 kr. og et kig i byggereglementet for området, hvor saunaen skal placeres.
Herefter koster det blot mellem 20-40 kr. i timen at have saunaen tændt afhængig af størrelse, funktioner og temperatur.

 

Med den nye lov for mindre bygninger skal du ikke længere søge om tilladelse til at bygge en udesauna, men selvfølgelig stadig sikre, at byggeriet overholder alle gældende love og regler.

 

Du finder lokalplaner på din kommunes hjemmeside eller via OIS. Servitutter, der kan gælde for din grund, kan du finde via Den Digitale Tinglysning.

 

”Alle vores saunaer designes, bygges og testes på vores egen fabrik i Ungarn, hvorefter de pakkes ned i moduler, transporteres til kunderne. Projektet opføres i Danmark af vores egne professionelle håndværkere – i løbet af blot 2-3 dage,” siger Martin Boalth Petersen.

 

Julelukket i Dnamraks største byggeudstilling

september 26, 2017

Sådan får du mere lys og bedre luft i din bolig

I vinterhalvåret er solen en sjælden gæst, hvilket kan have indflydelse på både humøret og...

juni 15, 2018

Lukker du ubudne gæster ind?

Når vi danskere indbrudssikrer vores bolig, har mange ofte fokus på, hvad der sker, når...

maj 29, 2017

Mindre investeringer kan sagtens give en stor effekt

Hvor mange lamper har du udendørs? Kan du svare prompte, så har du sikkert for...

HUSET MIDDELFART – COPYRIGHT 2016

Cookie politik