Blog – konferencecenter

Masser af ny og spændende viden og inspiration

Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Når du har fundet det bedste sted at afholde jeres næste kursus, konference eller møde, er næste vigtige step af vurdere, hvordan deltagerne skal placeres. Rigtig mange negligerer dette punkt i planlægningen, men når der bruges ressourcer på at kommunikere noget, så bør det være mindst lige så væsentlig at vurdere, hvordan deltagerne skal sidde for at få mest muligt ud af kommunikationen.Af Louise Lyngsø KjærulffDet første du bør overveje, når du skal vælge bordopstilling er: Har deltagerne overhovedet behov for borde - eller kan de nøje med stole?Fordelen ved at vælge en opstilling med borde er bl.a., at deltagerne nemmere kan tage notater og har mulighed for at indtage mad og drikke, mens de sidder ved bordet. Ulempen kan derimod være, at rummets kapacitet mindskes, så snart der også skal gøres plads til borde.I HUSET Middelfart har vi i samarbejde med vores erfarne teknikere udvalgt seks forskellige bordopstillinger, som hver især har deres fordele – og ulemper.1. U-bordDenne bordopstilling er ofte den mes optimale, hvis formålet med mødet er, at deltagerne både skal lytte og interagerer med underviseren/taleren.Fordele ved opstillingen:Deltagerne har alle mulighed for at se og blive set af undervisere/taleren Interaktionen mellem deltagerne er mulig, da flere sidder med ansigterne mod hinanden. God mulighed for at demonstrere eller vise fx produkter på pladsen i midten af hesteskoen.Ulemper ved opstillingen:Rummets kapacitet udnyttes ikke, pga. ”spildpladsen” i midten af hesteskoen. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene.2. GruppebordeDette er uden tvivl opstillingen, du skal vælge, hvis du ønsker, at deltagerne skal interagere mere med hinanden end med taleren/underviseren.Fordele ved opstillingen:Interaktionen mellem deltagerne optimeres, da de sidder med ansigterne mod hinanden. Den gør det muligt for deltagerne at arbejde sammen to og to eller i mindre grupper.Ulemper ved opstillingen:Flere af deltagere vender ikke naturligt ansigtet mod underviseren/taleren Rummets kapacitet reduceres i forhold til flere af de øvrige , da der skal være plads til bordene – og plads rundt om bordene til, at deltagerne kan komme ind og ud.3. SkolebordeOpstillingen minder om det, du sikkert kender fra din skoletid. Her er bordene placeret i lige rækker, og deltagernes stole placeret så alle vender ansigtet samme retning. Dette gør opstillingen optimal i forbindelse med kurser og anden undervisning, hvor deltagerne har behov for at skrive noter – eller have bøger eller en computer foran sig.Fordele ved opstillingen:Alle deltagere vender ansigtet mod underviseren/taleren Deltagerne forstyrres minimalt af de øvrige deltagereUlemper ved opstillingen:Interaktionen mellem deltagerne minimeres, da de ikke sidder med ansigterne mod hinanden. Rummets kapacitet reduceres i forhold til fx rækker på langs, da der kun er stole på den ene side af bordene. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene.4. Rækker på langsDenne bordopstilling benyttes ofte, når både taler/underviser og deltagerne skal interagere. Den er ofte brugt i forbindelse med møder, hvor der indgår mad og drikke under selve oplægget.Hvis I er mange deltagere, men samtidig har behov for borde, så er denne opstilling den mest optimale i forhold til udnyttelse af rummets kapacitet.Fordele ved opstillingen:Alle deltagere kan nemt vende ansigtet mod underviseren/taleren Interaktionen mellem deltagerne optimeres, da de sidder med ansigterne mod hinanden. Rummets kapacitet optimeres i forhold til fx skoleborde, da der er stole på begge sider af bordeneUlemper ved opstillingen:Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. Der skal være plads på begge sider af bordet, så deltagerne kan komme ind og ud.5.SildebenHer har deltagerne godt udsyn til lærredet og underviseren/taleren, da de alle vender ansigtet mod præsentationen.Fordele ved opstillingen:Alle deltagere har godt udsyn mod underviseren/taleren og lærredet Deltagerne forstyrres minimalt af de øvrige deltagereUlemper ved opstillingen:Interaktionen mellem deltagerne er mulig, men opstillingen er ikke optimal til dette formål. Rummets kapacitet reduceres i forhold til fx rækker på langs, da der kun er stole på den ene side af bordene. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene.6. Biograf/stolerækkerDenne opstilling er oplagt, hvis der er mange deltagere, som skal lytte eller se på en taler eller præsentation – som i biografen eller til et foredrag. Denne opstilling bør primært vælges i forbindelse med kortere oplæg, da variationen i siddepositioner ikke er særlig stor, og deltagerne derfor hurtigt kommer til at sidde uroligt.Herudover er deltagernes mulighed for at skrive notater og snakke med hinanden minimal, hvilket bør tages med i overvejelserne, hvis denne opstilling vælges.Fordele ved opstillingen:Alle deltagerne kigger samme vej Størst mulig udnyttelse af rummets kapacitetUlemper ved opstillingen:Deltagerne har svært ved at skrive notater, da der ikke er nogle borde Interaktionen mellem deltagerne minimeres, da de ikke sidder med ansigterne mod hinanden. Deltagerne sidder meget tæt og er nødt til at forstyrre de deltagere i stolerækken, når de skal ind og ud. Der er ikke mulighed for at deltagerne spiser eller drikker ved deres plads.3 ting du skal overveje, inden du vælger opstilling Når du holder dit arrangement i HUSET Middelfart hjælper vi dig altid gerne med at vælge den eller de helt rigtige bordopstilling (for den eller lokalet kan selvfølgelig ændres undervejs) på baggrund af:Arrangementets formål og indhold Antallet af deltagere Lokalets størrelse og formLokaleoversigt og bordopstillinger i HUSET Middelfart Se hvor mange personer, der kan være i vores lokaler ved de forskellige bordopstillinger (side 2).
Læs mere
1 februar, 2019
Månedens opskrift: Honninghjerter

Månedens opskrift: Honninghjerter

Findes der noget mere julet og hyggeligt end honninghjerter. Alene duften kan få de fleste i julestemning. De tager lidt tid at forberede, men de er det hele værd.  Honninghjerter Du skal bruge: 2 tsk potaske2 æggeblommer200 g hvedemel200 g honning2 ½ tsk krydderblanding (eller færdigblandet honningkagekrydderi)Krydderblanding :40 g kanel20 g stødt nellike5 g stødt muskat10 g stødt kardemomme10 g stødt allehånde Sådan gør du: Rør potaske i æggeblommen i en skål. I en anden skål blandes krydderblandingen og hvedemel godt sammen.Hæld æggeblommemassen og melblandingen i en skål med honning - og ælt det sammen en røremaskine til en ensartet masse.Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet til næste dag.Dagen efter rulles dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og udstikkes med en hjerteform.Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile i ca. 1 time.Forvarm ovnen til 180 grader og bag honninghjerterne i ca. 8 min. Lad dem herefter køle af på en bagerist.Når de er helt kolde overtrækkes de med mørkchokolade og pyntes.Glædelig jul!
Læs mere
9 november, 2018
Månedens opskrift: Efterårssuppe med butternutsquash

Månedens opskrift: Efterårssuppe med butternutsquash

Efterår er lige med tid til lækre, varme supper. En af dem, der tager kegler i HUSETs restaurant er denne skønne, orange suppe med butternutsquash. Den er cremet, fyldig og fuld af smag - perfekt til en råkold efterårsdag. Butternutsquashsuppe 4 personerDu skal bruge: 1 butternutsquash  (skrællet)1 rød peber1 stort løg2 fed hvidløg2 gulerødder1 stilke rosmarin3 stilke timian1 l grøntsagsfondCitron1 spsk. smørSalt/peberEvt. lidt tørret chili, frisk persille og cremefraiche som toppingSådan gør du: Grøntsagerne klargøres og skæres i grove tern. Sauteres i olie ca. 10 minutter, hvorefter urterne og grøntsagsfonden tilsættes.Lad det simre i ca. 20 min - eller til alt er kogt mørt.Blend nu suppen cremet med smør og smag til med lidt citron samt salt og peber.Velbekomme!
Læs mere
11 oktober, 2018
Månedens opskrift: Rugsticks og rødbedepesto

Månedens opskrift: Rugsticks og rødbedepesto

Sommeren er forbi, og det er igen blevet tid til at nyde godt af efterårets skønne rodfrugter. I HUSETs Restaurant er en af favoritterne den farvestrålende rod: rødbeden.I den kolde tid er den gerne at finde på frokostbuffeten enten bagt i ovnen med skønne krydderier, rå i lækre, sprøde salater, syltet som lækkert tilbehør - eller som suppe eller (som i dette tilfælde) som pesto.Rødbedepestoen er sød og syrlig og kan bruges i mange sammenhænge - som topping på kødpålæg, som tilbehør til kød eller salat eller spises som dip.I forbindelse med DKBS' store Netværks- og Inspirationsdag fik alle besøgende på vores stand en smagsprøve på vores HUSETs rugsticks med rødbedepesto - og de fik også opskriften. Men du skal ikke snydes, selvom du ikke var forbi messen den 29. august, så her får du opskriften på vores lille, lækre snack, som du kan servere som starter, have med på farten eller lægge i madkassen.HUSETs rugsticks med rødbedepesto Ca. 20 styksDu skal bruge RUGSTICKS15 gram gær 1,5 dl vand 60 gram rugflager 50 gram havregryn 50 gram rugmel 50 gram majsmel ¾ dl olie 4 gram saltRØDBEDEPESTO200 gram rødbeder 1 fed hvidløg Timian ½ flaske rødvin 50 gram mandler 1 tsk citronsaft OlivenolieSådan gør du RUGSTICKSOpløs gæret i vandet, og rør rugflager og havregryn i, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Rul dejen ud på et bord med drysset mel – i cirka to centimeter tykke stænger og del dem efter ønsket størrelse. Bag dem i 10-12 minutter ved 190 grader.RØDBEDEPESTORødbederne skrælles og skæres i mindre stykker. De koges herefter i en gryde med hvidløg, timian samt rødvin. Når rødbederne er møre, slukkes der for varmen, og rødbederne trækker i lagen til næste dag. Tilsæt mandler, citronsaft og olivenolie – og blend rødbederne til de har den ønskede pesto-konsistens. Pestoen smages til sidst til med salt og peber.Velbekomme!
Læs mere
5 september, 2018
Kære mødeplanlægger – sådan går du på ferie uden stress

Kære mødeplanlægger – sådan går du på ferie uden stress

Du kender det sikkert; du knokler så meget i ugerne op til din ferie, at det kan være helt svært at slappe af, når du først har fri. Vi har derfor taget en lille snak med stressvejleder Anette Lindegaard for at få et par gode råd til, hvordan du kan komme ned i gear i sommerferien.Af Louise Lyngsø Kjærulff- Afslapning og pauser er utrolige vigtige. De vigtigste pauser, er dem, du holder i løbet af en almindelig dag, men absolut også pauser i livet generelt, såsom i ferier. Pauser gør, at du kommer ned i tempo, mærker dig selv og nyder livet – og måske får du ovenikøbet også tid til at tænke lidt over livet, og hvad du vil med dit liv, siger Anette Lindegaard.Desværre er det ikke altid helt så nemt, som det lyder at holde pause fra hverdagen – og slet ikke, hvis du ikke har planer om at rejse langt væk fra den. Så her får du Anette Lindegaards tre gode råd til at komme ned i tempo:Prioriter dine opgaverInden du går på ferie, er det en god idé at vurdere hvilke opgaver, der er nødt til at blive løst inden ferien – og hvilke der kan vente.På den måde kommer opgavelisten forhåbentlig til at se mere overskuelig ud. Og gør den ikke, så tag en snak med din nærmeste leder, så I sammen kan finde frem til, hvordan du når i mål inden ferien - uden at have stress med som følgesvend.Gear langsomt nedGear langsomt ned, så det ikke bliver en alt for stor overgang fra travlhed til afslapning. Så kan det nemlig nemt ende med, at du i stedet bliver rastløs og irriteret.Start eventuelt med at få ordnet lidt praktisk derhjemme. Noget, som ikke kræver den store tid og hjerneaktivitet.Plant nye blomster. Ryd op i dit tøjskab. Eller vask havemøblerne, hvis du ikke har nået det endnu.Men sørg for at indlægge pauser. Først nogle timer ad gangen – og bagefter gerne hele dage, hvor du kan slappe helt af.Planlæg intet eller kun meget lidtEventyr er resultatet af dårlig planlægning. Hvis du til daglig lever i et hæsblæsende tempo, så har du sikkert tendens til at fortsætte denne livsstil, når du skal holde ferie. Du arrangerer og planlægger, for der skal ske noget.Men prøv at lade være. Du behøver ikke sidde hjemme i sofaen, men undgå at planlægge dagene i detaljer.Vær impulsiv og åben for nye oplevelser – store som små. Har du børn, vil de sikkert også nyde roen og tiden til at opfinde nye lege.Sammen med Anette Lindegaard fra PrivatStressKlinik ønsker vi dig og dine nærmeste en dejlig og afslappet sommer.Og skulle du allerede være vendt tilbage fra ferie – eller varer det lidt endnu, før det bliver din tur? Så hjælper vi dig gerne med at få sat hak ved de opgaver, der omhandler bookinger og planlægning af møder, konferencer og lignende.
Læs mere
5 juli, 2018
Månedens opskrift: HUSETs sommersnack

Månedens opskrift: HUSETs sommersnack

Sommeren er lige om hjørnet - og det betyder (forhåbentlig) en masse timer på terrassen med gode venner og kold rosévin i glassene.  I HUSET Middelfart er disse lækre brød noget af det, vores gæster i løbet af sommermånederne gerne hapser i sig, mens de sidder på vores terrase og nyder udsigten til Hindsgavl Dyrehave.Derfor får du her vores populære opskrift på en lille,  lækker og hurtig snack, som du kan servere for dine gæster. Den er faktisk så nem, at du sagtens kan have ingredienserne i liggende i køleskabet nogle dage i tilfælde af uventede gæster.HUSETs sommersnack 2 personerDu skal bruge 4 skiver brød (flutes/toast)Olivenolie6 grønne asparges (hvis de er meget store, kan de evt. deles på langs)1 citron1 håndfuld friskplukket dildCa. 100 g rygeost2 spsk. cremefraicheSådan gør du Brødet smøres med olivenolie og grilles eller ristes.De grønne asparges steges i lidt olivenolie og citronsaft - så de stadig er sprøde.Rygeost og cremefraiche røres sammen og smages til med salt og peber.Det ristede brød smørers med rygeostcreme og toppes med asparges, hakket dild og lidt revet citronskal.Velbekomme!
Læs mere
23 maj, 2018