Blog – konferencecenter

Masser af ny og spændende viden og inspiration

Sund mad på mødebordet

Sund mad på mødebordet

Konferencegæster forventer i dag at få tilbudt sundere mad – og at de kan tage løbeskoene med i kufferten, løbe en tur i området eller træne kroppen i et fitness-område. Den tendens sætter større krav til konferencecentrene, der skal imødekomme den sundere livsstil, som mange gæster har – og vil opretholde, selvom de er væk hjemmefra. Af Søren Hygum Hansen Der skal være sund, men stadig lækker mad for både krop og hjerne. Det skal være muligt at løbe en lang tur - og helst i smukke, energigivende omgivelser. Og de mentale batterier skal kunne lades op i et roligt, afstressende område, hvor man koble helt fra. Mange konferencegæster forventer i dag at kunne opretholde en sund livsstil, selvom dagligdagen bliver brudt op af flere dage med møder og konferencer langt væk fra arbejdspladsen og hjemmet. Det sætter krav til konferencecentrene – der i langt højere grad skal imødekomme kravene og ønskerne fra ikke mindst den yngre del af befolkningen, der er fokuserede på at spise sundt og træne kroppen – hver dag. - Derfor er forventningen også, at man kan vælge at spise sund mad på konferencen, men også at der er muligheder på stedet for, at man kan holde formen ved lige, fortæller kundechef i HUSET Middelfart, Trine Duus Andreasen. Kikærter og magert kød For eksempel forventer mange gæster, at konferencestedernes restauranter og caféer ikke kun tilbyder varme, fyldige frokostretter, som ligger tungt i maven, men også fisk, magert kød og salater med fx spelt eller kikærter til de konferencegæster, der ønsker et sundere alternativ. Det samme gælder morgenmaden, hvor der stadig er plads til morgenboller og basser i buffeten, men hvor det også skal være muligt at fylde en skål med økologisk yoghurt toppet med sukkerfri, fiberrig müsli og tørret frugt. Og når det er tid til en pause mellem mødeoplæggene midt på dagen, vælger mange gæster i dag lige så gerne sunde snacks som daddelkugler, gulerodsstænger og smoothies som kagestykket, der serveres på HUSETs kagebord om eftermiddagen. Samtidig er der en klar forventning om, at de råvarer, der bliver brugt til maden på konferencestederne, er af en høj kvalitet. I HUSET Middelfart er mellem 30 til 60 procent af den mad, der bliver serveret, helt økologisk. Det har medført, at stedet siden 2016 har kunnet bryste sig af ”Det Økologiske Spisemærke” i bronze. - Er der en tendens, vi har kunnet se gå i én retning de seneste år, så er det interessen for at vælge økologisk. Vi prioriterer at bruge økologiske råvarer efter sæson. Det er vores valg og derfor ikke noget, der kan fravælges, men samtidig heller ikke noget, der koster ekstra for vores gæster, siger Kim Sabroe Reckweg, der er F&B Chef i HUSET Middelfart. Økologiske, lokale frugter HUSET Middelfart har en aftale med den lokale Harndrup Skov Frugtplantage, der blandt andet leverer økologiske æbler og pærer, som står i skåle rundt omkring på gangene – og i mødelokalerne. I det hele taget prioriterer køkkenet danskproducerede, friske råvarer. Tendensen er samtidig, at flere og flere konferencegæster forventer, at de kan holde formen ved lige og være aktive, selvom en stor del af dagen står på oplæg, møder og workshops – og måske sidenhen en overnatning på et hotelværelse. For eksempel på en smuk rute ved konferencestedet, som de kan løbe en tur på. HUSET Middelfart ligger klods op ad både en skov og Hindsgavl Dyrehave, hvor kron- og dådyr græsser på sletten, ligesom der få hundreder meter fra stedet er en længere strand langs Lillebælt. Der er med andre ord mange muligheder at indlede eller afslutte dagen med enten en gå- eller løbetur i den smukke natur. Cykl en tur i dyrehaven Derudover er det muligt gratis at låne en cykel i receptionen, så man kan cykle en tur rundt i området fx på stiene i dyrehaven - og HUSET Middelfart tilbyder også fire workoutstations. Her kan gæsterne frit træne kroppen i forskelige cross fit-maskiner. Konferencedagene kan være lange og kræver ofte fuld koncentration i mange timer i træk. Derfor er det i dag også vigtigt for mange, at der er områder – eller små oaser, om man vil – hvor gæsterne kan koble fra og nyde roen. Det kan være et roligt hjørne med en sofagruppe, man kan slænge sig i, hvor der er aviser, vand, te og kaffe - og hvor andre gæster ikke bevæger sig forbi. Eller en terrasse, hvor man kan få frisk luft, mens hjernen – for en stund - er sat på standby. I HUSET Middelfart er der flere muligheder for at nyde en rolig stund i fred og ro. Her er både en dejlig atriumgård, to terrasser, flere små sofagrupper rundt i HUSET - og mulighed for at tage en pause i et orangeri eller pavillon.
Læs mere
28 februar, 2019
Månedens opskrift: Gammeldaws fastelavnsboller

Månedens opskrift: Gammeldaws fastelavnsboller

Fastelavn nærmer sig - og dagen bør selvfølgelig fejres med hjemmebagte fastelavnsboller. Vores køkkenchef Michael har derfor været så sød at fortælle os opskriften på HUSETs lækre, gammeldaws fastelavnsboller. Og de var så gode, at vi straks vil fortælle den videre. Gammeldaws fastelavnsboller (med vaniljecreme) 12 stk. Bolledej: 50 g gær 1 tsk sukker 1½ dl mælk 100 g smør ½ tsk salt 1 æg Ca. 400 g mel Æg til pensling Vaniljecreme: 2½ dl mælk 4 æggeblommer 2 spsk sukker 1 spsk majsstivelse Korn af 1 stang vanilje Æg til pensling Bolledej: Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i, tilsæt salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt. Tilsæt blødt smør til dejen er blød og lækker. Lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min. Vaniljecreme: Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Kog mælken op og pisk den herefter i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning, og hæld cremen i en skål og stil den til afkøling. Når dejen har hævet, deles den i ca. 12 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn dem grundigt. Lad dine fastelavnsboller efterhæve 2-3 minutter på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensel dem herefter med æg og bag dem ved 200 grader i 12-15 min. Pynt evt. de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel eller ristede nødder. God fornøjelse - og god fastelavn!
Læs mere
25 februar, 2019
Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Sådan vælger du den bedste bordopstilling

Når du har fundet det bedste sted at afholde jeres næste kursus, konference eller møde, er næste vigtige step af vurdere, hvordan deltagerne skal placeres. Rigtig mange negligerer dette punkt i planlægningen, men når der bruges ressourcer på at kommunikere noget, så bør det være mindst lige så væsentlig at vurdere, hvordan deltagerne skal sidde for at få mest muligt ud af kommunikationen. Af Louise Lyngsø Kjærulff Det første du bør overveje, når du skal vælge bordopstilling er: Har deltagerne overhovedet behov for borde - eller kan de nøje med stole? Fordelen ved at vælge en opstilling med borde er bl.a., at deltagerne nemmere kan tage notater og har mulighed for at indtage mad og drikke, mens de sidder ved bordet. Ulempen kan derimod være, at rummets kapacitet mindskes, så snart der også skal gøres plads til borde. I HUSET Middelfart har vi i samarbejde med vores erfarne teknikere udvalgt seks forskellige bordopstillinger, som hver især har deres fordele – og ulemper. 1. U-bord Denne bordopstilling er ofte den mes optimale, hvis formålet med mødet er, at deltagerne både skal lytte og interagerer med underviseren/taleren. Fordele ved opstillingen: Deltagerne har alle mulighed for at se og blive set af undervisere/taleren Interaktionen mellem deltagerne er mulig, da flere sidder med ansigterne mod hinanden. God mulighed for at demonstrere eller vise fx produkter på pladsen i midten af hesteskoen. Ulemper ved opstillingen: Rummets kapacitet udnyttes ikke, pga. ”spildpladsen” i midten af hesteskoen. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. 2. Gruppeborde Dette er uden tvivl opstillingen, du skal vælge, hvis du ønsker, at deltagerne skal interagere mere med hinanden end med taleren/underviseren. Fordele ved opstillingen: Interaktionen mellem deltagerne optimeres, da de sidder med ansigterne mod hinanden. Den gør det muligt for deltagerne at arbejde sammen to og to eller i mindre grupper. Ulemper ved opstillingen: Flere af deltagere vender ikke naturligt ansigtet mod underviseren/taleren Rummets kapacitet reduceres i forhold til flere af de øvrige , da der skal være plads til bordene – og plads rundt om bordene til, at deltagerne kan komme ind og ud. 3. Skoleborde Opstillingen minder om det, du sikkert kender fra din skoletid. Her er bordene placeret i lige rækker, og deltagernes stole placeret så alle vender ansigtet samme retning. Dette gør opstillingen optimal i forbindelse med kurser og anden undervisning, hvor deltagerne har behov for at skrive noter – eller have bøger eller en computer foran sig. Fordele ved opstillingen: Alle deltagere vender ansigtet mod underviseren/taleren Deltagerne forstyrres minimalt af de øvrige deltagere Ulemper ved opstillingen: Interaktionen mellem deltagerne minimeres, da de ikke sidder med ansigterne mod hinanden. Rummets kapacitet reduceres i forhold til fx rækker på langs, da der kun er stole på den ene side af bordene. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. 4. Rækker på langs Denne bordopstilling benyttes ofte, når både taler/underviser og deltagerne skal interagere. Den er ofte brugt i forbindelse med møder, hvor der indgår mad og drikke under selve oplægget. Hvis I er mange deltagere, men samtidig har behov for borde, så er denne opstilling den mest optimale i forhold til udnyttelse af rummets kapacitet. Fordele ved opstillingen: Alle deltagere kan nemt vende ansigtet mod underviseren/taleren Interaktionen mellem deltagerne optimeres, da de sidder med ansigterne mod hinanden. Rummets kapacitet optimeres i forhold til fx skoleborde, da der er stole på begge sider af bordene Ulemper ved opstillingen: Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. Der skal være plads på begge sider af bordet, så deltagerne kan komme ind og ud. 5.Sildeben Her har deltagerne godt udsyn til lærredet og underviseren/taleren, da de alle vender ansigtet mod præsentationen. Fordele ved opstillingen: Alle deltagere har godt udsyn mod underviseren/taleren og lærredet Deltagerne forstyrres minimalt af de øvrige deltagere Ulemper ved opstillingen: Interaktionen mellem deltagerne er mulig, men opstillingen er ikke optimal til dette formål. Rummets kapacitet reduceres i forhold til fx rækker på langs, da der kun er stole på den ene side af bordene. Deltagernes tasker/bagage kan komme til at ligge i vejen i gangarealet bag ved bordene. 6. Biograf/stolerækker Denne opstilling er oplagt, hvis der er mange deltagere, som skal lytte eller se på en taler eller præsentation – som i biografen eller til et foredrag. Denne opstilling bør primært vælges i forbindelse med kortere oplæg, da variationen i siddepositioner ikke er særlig stor, og deltagerne derfor hurtigt kommer til at sidde uroligt. Herudover er deltagernes mulighed for at skrive notater og snakke med hinanden minimal, hvilket bør tages med i overvejelserne, hvis denne opstilling vælges. Fordele ved opstillingen: Alle deltagerne kigger samme vej Størst mulig udnyttelse af rummets kapacitet Ulemper ved opstillingen: Deltagerne har svært ved at skrive notater, da der ikke er nogle borde Interaktionen mellem deltagerne minimeres, da de ikke sidder med ansigterne mod hinanden. Deltagerne sidder meget tæt og er nødt til at forstyrre de deltagere i stolerækken, når de skal ind og ud. Der er ikke mulighed for at deltagerne spiser eller drikker ved deres plads. 3 ting du skal overveje, inden du vælger opstilling Når du holder dit arrangement i HUSET Middelfart hjælper vi dig altid gerne med at vælge den eller de helt rigtige bordopstilling (for den eller lokalet kan selvfølgelig ændres undervejs) på baggrund af: Arrangementets formål og indhold Antallet af deltagere Lokalets størrelse og form Lokaleoversigt og bordopstillinger i HUSET Middelfart Se hvor mange personer, der kan være i vores lokaler ved de forskellige bordopstillinger (side 2).
Læs mere
1 februar, 2019
Månedens opskrift: Honninghjerter

Månedens opskrift: Honninghjerter

Findes der noget mere julet og hyggeligt end honninghjerter. Alene duften kan få de fleste i julestemning. De tager lidt tid at forberede, men de er det hele værd.  Honninghjerter Du skal bruge: 2 tsk potaske 2 æggeblommer 200 g hvedemel 200 g honning 2 ½ tsk krydderblanding (eller færdigblandet honningkagekrydderi) Krydderblanding : 40 g kanel 20 g stødt nellike 5 g stødt muskat 10 g stødt kardemomme 10 g stødt allehånde Sådan gør du: Rør potaske i æggeblommen i en skål. I en anden skål blandes krydderblandingen og hvedemel godt sammen. Hæld æggeblommemassen og melblandingen i en skål med honning - og ælt det sammen en røremaskine til en ensartet masse. Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet til næste dag. Dagen efter rulles dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og udstikkes med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile i ca. 1 time. Forvarm ovnen til 180 grader og bag honninghjerterne i ca. 8 min. Lad dem herefter køle af på en bagerist. Når de er helt kolde overtrækkes de med mørkchokolade og pyntes. Glædelig jul!
Læs mere
9 november, 2018
Månedens opskrift: Efterårssuppe med butternutsquash

Månedens opskrift: Efterårssuppe med butternutsquash

Efterår er lige med tid til lækre, varme supper. En af dem, der tager kegler i HUSETs restaurant er denne skønne, orange suppe med butternutsquash. Den er cremet, fyldig og fuld af smag - perfekt til en råkold efterårsdag.  Butternutsquashsuppe 4 personer Du skal bruge: 1 butternutsquash  (skrællet) 1 rød peber 1 stort løg 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 stilke rosmarin 3 stilke timian 1 l grøntsagsfond Citron 1 spsk. smør Salt/peber Evt. lidt tørret chili, frisk persille og cremefraiche som topping Sådan gør du: Grøntsagerne klargøres og skæres i grove tern. Sauteres i olie ca. 10 minutter, hvorefter urterne og grøntsagsfonden tilsættes. Lad det simre i ca. 20 min - eller til alt er kogt mørt. Blend nu suppen cremet med smør og smag til med lidt citron samt salt og peber. Velbekomme!
Læs mere
11 oktober, 2018
Månedens opskrift: Rugsticks og rødbedepesto

Månedens opskrift: Rugsticks og rødbedepesto

Sommeren er forbi, og det er igen blevet tid til at nyde godt af efterårets skønne rodfrugter. I HUSETs Restaurant er en af favoritterne den farvestrålende rod: rødbeden. I den kolde tid er den gerne at finde på frokostbuffeten enten bagt i ovnen med skønne krydderier, rå i lækre, sprøde salater, syltet som lækkert tilbehør - eller som suppe eller (som i dette tilfælde) som pesto. Rødbedepestoen er sød og syrlig og kan bruges i mange sammenhænge - som topping på kødpålæg, som tilbehør til kød eller salat eller spises som dip. I forbindelse med DKBS' store Netværks- og Inspirationsdag fik alle besøgende på vores stand en smagsprøve på vores HUSETs rugsticks med rødbedepesto - og de fik også opskriften. Men du skal ikke snydes, selvom du ikke var forbi messen den 29. august, så her får du opskriften på vores lille, lækre snack, som du kan servere som starter, have med på farten eller lægge i madkassen. HUSETs rugsticks med rødbedepesto Ca. 20 styks Du skal bruge RUGSTICKS 15 gram gær 1,5 dl vand 60 gram rugflager 50 gram havregryn 50 gram rugmel 50 gram majsmel ¾ dl olie 4 gram salt RØDBEDEPESTO 200 gram rødbeder 1 fed hvidløg Timian ½ flaske rødvin 50 gram mandler 1 tsk citronsaft Olivenolie Sådan gør du RUGSTICKS Opløs gæret i vandet, og rør rugflager og havregryn i, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Rul dejen ud på et bord med drysset mel – i cirka to centimeter tykke stænger og del dem efter ønsket størrelse. Bag dem i 10-12 minutter ved 190 grader. RØDBEDEPESTO Rødbederne skrælles og skæres i mindre stykker. De koges herefter i en gryde med hvidløg, timian samt rødvin. Når rødbederne er møre, slukkes der for varmen, og rødbederne trækker i lagen til næste dag. Tilsæt mandler, citronsaft og olivenolie – og blend rødbederne til de har den ønskede pesto-konsistens. Pestoen smages til sidst til med salt og peber. Velbekomme!
Læs mere
5 september, 2018