Forhøjet støtte på vej til solceller og husstandsvindmøller

Efter EU-Kommissionens godkendelse kan ejere af husstandsvindmøller og solcelleanlæg søge om forhøjet støtte hos Energinet.dk fra den 11. februar 2015.

 

I forbindelse med ændringerne af solcellelovgivningen i 2012 og 2013, som havde til hensigt at sikre en kontrolleret udbygning med solcelleanlæg, aftalte partierne bag energiforliget en midlertidigt forhøjet støtte til solcelleejere, som leverer solcellestrøm til elnettet.

Der blev også aftalt en forhøjet støtte til husstandsvindmøller i januar 2013. De forhøjede støttesatser har afventet EU-Kommissionens godkendelser, men forventes nu at blive sat i kraft den 11. februar 2015:

 

– Det er glædeligt, at reglerne om forhøjet støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller endelig kan sættes i kraft. Vi har ventet lang tid på dette, og der er nu udsigt til, at solcelle- og husstandsvindmølleejere meget snart kan få den støtte, som de er blevet stillet i udsigt, udtaler klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

 

Den forhøjede støtte til solceller har relevans for solcelleanlæg omfattet af overgangsordningerne og for kommende solcelleejere, der ønsker at få del i puljen til private husstande.

 

Den forhøjede støtte til husstandsmøller betyder, at husstandsmøller kan få en afregningspris på 250 øre/kWh for møller på op til 10 kW og 150 øre/kWh for møller på op til 25 kW for den strøm, mølleejeren ikke selv bruger. Støtten vil gælde i 20 år.

 

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har tirsdag den 3. februar 2015 fået forelagt de bekendtgørelser, som forudsætter, at reglerne kan sættes i kraft.

molio logo
Book os direkte på Konference.dk
Plannerdays

HUSET MIDDELFART – COPYRIGHT 2016

Cookie politik