3 januar, 2018

6 tendenser inden for konferencemad 2018

6 tendenser inden for konferencemad 2018

Et nyt år betyder nye tendenser og nye strømninger - også inden for mad og drikke, når der skal afholdes konferencer, kurser, events og lignende. Her får du et lille indblik i 6 af de tendenser, som HUSET Middelfarts F&B Chef Kim Sabroe Reckweg spår til at blive de største i 2018.

Af Louise Lyngsø Kjærulff

Mad er lige som mode. Der opstår konstant nye tendenser, trends og fortolkninger af gamle klassikere. Det vi foretrækker på bordet afhænger dog - lige som moden - af en masse faktorer såsom tid, sted og stemning. Vi har derfor bedt F&B Chef Kim Sabroe Reckweg, der hvert år kigger i adskillige trendrapporter, skarpe analyser om fødevareudviklingen og lidt i krystalkuglen, for at vurdere, hvad der kommer til at være et hit på tallerkenen (og i glas og kopper) i forbindelse med konferencer og andre forretningsaktiviteter i 2018. Og her får du hans seks bud:

1. Mere og mere økologi

"Er der en tendens, vi kun har set gå i en retning de seneste år, så er det interessen for at vælge økologisk", siger Kim Sabroe Reckweg. Flere og flere af HUSET Middelfarts konference- og mødebookere efterspørger og sætter pris på økologiske råvarer.

30-60 % af al den mad, der serveres i HUSETs Restaurant er derfor økologisk. Lige fra morgenbuffeten og morgenkaffen til aftenens menu og vinen, der skænkes i glassene. Dette har medført, at stedet har kunne bryste sig af Det Økologiske Spisemærke i bronze siden 2016.

"Vi prioriterer at bruge økologiske råvarer efter sæson. Det er vores valg og derfor ikke noget, der kan fravælges, men samtidig heller ikke noget, der koster ekstra for vores gæster", fortæller F&B Chefen.

2. Skal vi dele?

Delemad eller småhapsere, hvor man kan smage lidt forskelligt på tallerkenen er i løbet af de seneste år blevet mere og mere populære, og Kim Sabroe Reckweg forventer ikke, at klimaks er nået endnu.

"Tapas er specielt populært i forbindelse med vores private selskaber, men vi oplever også en stigende tendens til, at flere end tidligere vælge løsningen til deltagerne på de kurser og konferencer, der holdes i huset", siger han.

Madtrends 2018

3. Smuk, spiselig pynt

Engang var blomster kun noget, man pyntede bordet med ved HUSET Middelfart, men i dag kommer smukke, spiselige blomster også ofte på toppen af tallerkenen.

"Vores gæster forventer ikke kun at få noget, der smager godt, når de besøger os. De forventer også, at det ser godt ud. Og selvom blomster ikke gør det store for smagen, så gør det en den grad noget for synet. Derfor bruger vi - lige som så mange andre i øjeblikket - meget gerne blomster som dekoration i både salte og søde anretninger," fortæller Kim Sabroe Reckweg, der samtidig fortæller, at kokkene ofte "høster" de blomster og de urter, de bruger i maden og som dekoreation, i nærområdet.

Madtrends 2018

4. Alternative snacks

Selvom HUSET Middelfart stadig oftest får bestillinger på klassiske snacks såsom chips og mindre tapasanretninger, så er en ny trend også begyndt at indfinde sig blandt konferencegæsterne. Alternative snacks i form af bagte melorme, græshoppere og andre insekter har været blandt bestillingerne i 2017, og mon ikke der kommer flere af denne type bestillinger i 2018?

F&B Chefen nikker og siger: "Vi oplever generelt, at vores gæster er mere eksperimenterende, når det kommer til menuvalg. Insekter er stadig en så alternativ spise herhjemme, at folk synes, det er spændende at smage - og ikke mindst fortælle om, når de vender tilbage til kontoret".

5. Special-te hitter

Lige som det ikke er nok kun at tilbyde sort kaffe, så er det heller ikke længere nok kun at kunne tilbyde Earl Grey, skovbær-te og grøn te.
I HUSET Middelfart kan man vælge og vrage mellem hele 24 forskellige slags te. De står alle fremme i HUSETs Café og Restaurant, så gæsterne selv kan vælge den te, de ønsker.

"Det interessante er, at der ikke blot er et par af vores te-blandinger, der er populære. Der bliver vitterligt brygget te fra alle krukker - hvilket jo tyder på, at vores gæster sætter pris på det store udvalg," siger Kim Sabroe Reckweg.

6. En drink er ikke bare en drink

En gin og tonic er ikke længere bare en tilfældig gin og den billigste tonic. Også inden for drinks oplever HUSET Middelfart, at gæsterne i stigende grad sætter pris på et bredt udvalg.

"Vi har for nylig indskrænket vores sortiment af forskellige typer mixede cocktails, men til gengæld indkøbt flere og mere eksklusive varianter af special spiritus," fortæller Kim Sabroe Reckweg og fortsætter: "Det har vi gjort som følge af flere efterspørgsler på short drinks end på fancy cocktails".
.

Se mere om HUSETs Restaurant

Vil du have endnu mere viden?

Få vores kommende blogindlæg direkte ind i mailboksen fremover - og få ny viden og inspiration til dine møder, konferencer og events.

Gennemført grøn

Gennemført grøn

Der var engang, hvor det var besværligt, dyrt og langhåret at vælge bæredygtigt. Sådan er det heldigvis ikke længere. For os er det derfor en selvfølge at tænke på miljø og mennesker - hver dag, hele dagen. Så meget, at de i den nyeste udgave af Møde & Eventmagasinet kalder os: Gennemført grøn.Du kan læse artiklen her:Du kan læse hele Møde & Eventmagasinet her:
Læs mere
22 november, 2017
Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart

Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart

HUSET Middelfart er blevet tildelt Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den attraktive, økologiske udmærkelse harmonerer perfekt med HUSET Middelfarts fokus på bæredygtighed, energioptimering og udvikling.Med bronzemærket har HUSET Middelfart nu papir på at gøre en ekstra indsats for naturen og miljøet ved at bruge økologiske varer, som er produceret med minimal anvendelse af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. HUSET Middelfart er ét af bare konferenceentre i Trekantområdet med bronzemærket.Med anerkendelsen er kursen for HUSET sat i endnu højere grad mod videndeling, bæredygtighed og økologi i Danmarks største permanente byggeudstilling, der er kombineret med konferencecenter, hotel og restaurant i skønne omgivelser.Lokale vitaminbomber og hjorte fra baghaven HUSETs køkken vægter bæredygtighed og sundhed. I maden, der laves helt fra bunden, prioriteres lokale råvarer efter sæsonen, mindre kød og mindre madspild.”Vi har længe haft fokus på madspild og vi er allerede certificerede med Refoodmærket. Vi bruger blandt andet en juicer, så vi kan servere friskpressede vitaminbomber til vores gæster samtidig med, at vi får anvendt vores grøntsags- og frugtrester” siger Michael Hansen, souschef i køkkenet.Køkken og restaurantchef Kim Sabroe Reckweg supplerer med, at efteråret vil byde på dyrekød fra Hindsgavl Dyrepark og frugt fra den lokale Harndrup Skov Frugtplantage.”Vi bruger sågar friske ramsløg til vores ramsløgpesto fra skoven ganske få meter fra køkkenet” siger han.Ikke kun maden er bæredygtig HUSET  Middelfart er et videncenter og bronzemærket er en naturlig del af et større billede.”I HUSETs byggeudstilling er vi ved at etablere en helt unik udstillingspark og aktivitetscenter, hvor private og professionelle kan mødes for at blive klogere på bæredygtigt byggeri ” fortæller HUSET Middelfarts direktør Jan Røgind Jørgensen.”Vi er ét af kun to konferencecentre i Trekantområdet, der har fået det økologiske bronzemærke. Det gør os stolte, og vi kan mærke, at vores gæster prioriterer det og efterspørger det” forsætter han.
Læs mere
7 oktober, 2016
Bleisure – en mødetendens, du bør kende

Bleisure – en mødetendens, du bør kende

Bleisure er en kombinationen af de to amerikanske ord: business og leisure – altså arbejde og fornøjelse. Begrebet har gennem de seneste år vundet større og større indpas blandt både mødebookere og konferencecentre herunder HUSET Middelfart, som i stigende grad fokuserer på, hvordan de bedst tilbyder deltagerne en blanding af forretning og fritid.Af Louise Lyngsø KjærulffMange skelner i dag i mindre grad end tidligere mellem arbejde og fritid – især de yngre generationer på arbejdsmarkedet lader de to smelte sammen.Derfor er det også helt naturligt, at man som konferencecenter indretter sig efter denne nye tendens ifølge kundechef ved HUSET Middelfart, Trine Duus Andreasen.”Vi er klar over, at det ikke længere er nok at tilbyde vores mødebookere og deres gæster de bedste fysiske faciliteter. Vi skal i lige så høj grad have noget at tilbyde, når dagen er slut,” siger Trine Duus Andreasen.Forretning med fornøjelse I HUSET Middelfart implementeres Bleisure-politikker inden for alle mulige dele af konferencecenteret.”Det handler på mange måder om at flytte opholdet fra at være ren forretning til i højere grad også at være en fornøjelse. Og her er det ikke længere nok med aktivitetsrum, gode senge og lækker mad,” fortæller Trine Duus Andreasen og fortsætter: ”vores gæster ønsker i højere grad ekstraordinære oplevelser.”Nogle af de mest populære aktiviteter i og omkring HUSET Middelfart er HUSETs 28.000 m2 store byggeudstilling, det udendørs workoutområde, Hindsgavl Dyrehave og BrigdeWalking på Den Gamle Lillebæltsbro.”Vi tilbyder dog mange andre og mere alternative Bleisure-muligheder såsom at holde mindre møder i fx et orangeri eller fritidshus, hvor rammerne er mere uformelle og afslappende. Eller rom og gin-smagning i vores lounge efter aftensmaden,” fortæller Trine Duus Andreasen.En forlængelse af oplevelsen Generelt forsøger HUSET Middelfart at skabe tilbud og muligheder, der appellerer til Bleisure-gæster. ”I forbindelse med Store Bededag havde vores køkken fx bagt hveder, som vi gav alle vores gæster på dagen med hjem. På den måde skulle de ikke stresse forbi en bager på hjemvejen – og samtidig forlængede vi den positive oplevelse af deres besøg hos os,” fortæller Trine Duus Andreasen.HUSET Middelfart er som udgangspunkt et konferencecenter og businesshotel, men i løbet af de seneste år er der ifølge et studie fra bookingvirksomheden BridgeStreet flere og flere, der ønsker at forlænge deres forretningsophold med et efterfølgende ophold med familien – og at det især er de 18-30-årige, der er tilbøjelige til at tage disse såkaldte Bleisure-ophold i forhold til deres ældre kollegaer.I HUSET Middelfart er der ligeledes mulighed for at forlænge forretningsopholdet med en privat miniferie, dog er hoteldelen pt. primært indrettet til businessovernatninger.
Læs mere
2 januar, 2018