10 juni, 2021

2022 bliver et travlt år for mødebranchen

Af Louise Lyngsø Kjærulff
2022 bliver et travlt år for mødebranchen

En stor del af dette års planlagte møder, seminarer og konferencer er blevet udskudt til 2. halvår af 2021 – og endnu flere til 2022. Næste år tegner derfor til at blive et rekordår for afholdelse af fysiske møder og konferencer.

Hvis datoen er afgørende for dit næste arrangement, så er det nu, du skal booke det. Opfordringer kommer fra HUSET Middelfarts centerchef Trine Duus Andreasen. Mange møder, kurser og konferencer er nemlig blevet flyttet til slutningen af 2021 og begyndelsen af 2022.

- Vi har mange loyale kunder, som endelig kan afholde deres arrangementer fysisk her i HUSET Middelfart, hvilket vi er rigtig glade for, siger Trine Duus Andreasen, centerchef i HUSET Middelfart.

Planlæg næste års arrangementer nu

Inden for den seneste måned er bookningerne for 2022 også for alvor begyndt at rulle ind, og i skrivende stund er der planlagt flere store konferencer og møder i HUSET Middelfart Konferencecenter efter sommerferien, og endnu flere næste år.

- Vi har modtaget rigtig mange forespørgsler det seneste stykke tid. Desværre har vi også været nødt til at takke nej til enkelte datofaste arrangementer i efteråret, da kalenderen allerede er godt fyldt op af udskudte arrangementer fra foråret. Samtidig begynder vi at have flere fuldt bookede dage i kalenderen for næste år, og der er derfor god grund til at mødeplanlæggere allerede inden sommerferien tager fat i os, hvis de ønsker at holde et arrangement inden for det næste halve til hele år, fortæller Trine Duus Andreasen.

De fysiske møder er stadig at foretrække

Selvom vi de seneste mange måneder har vænnet os til virtuelle møder og online dialog, er det langt fra alle typer af møder, der fungerer optimalt i det virtuelle møderum.  En undersøgelse foretaget af Convinced viser bl.a., at 73 % mener, at onlinemøder primært egner sig til møder med få deltagere.

Dette bakkes op af Trine Duus Andreasen, der siger:

- Oven på de mange måneder med udelukkende eller altovervejende digitale møder, har vi behov for at mødes fysisk og opleve den energi, det giver at være i samme rum. Det er umuligt at få en god dialog, når der sidder mange deltagere på teams. Og så har rigtig mange har savnet muligheden for at netværke både i pauserne og over en god frokost.

Centerchefen i HUSET Middelfart fastslår derfor endnu engang vigtigheden af hurtigt at tage kontakt til konference-teamet, for at få størst mulig fleksibilitet i forhold til at få de optimale lokaler på ønskede datoer.

- Vi vil hellere end gerne kunne sige ja til alle forespørgsler, men i og med mange arrangementer – både professionelle og private er blevet flyttet, kan det desværre være en udfordring af få et lokale den ønskede dag, hvis ikke man er ude i god tid, siger Trine Duus Andreasen, der vurderer dette som en generel udfordring i møde- og konferencebranchen i øjeblikket.

Kontakt os, ring på Tel. 70 12 36 00 eller skriv til os på [email protected] - vi er altid klar til at finde den løsning, der passer bedst til jeres mødebehov.

Læs også

Flyt mødet ud  – og få nye stimuli ind

Flyt mødet ud – og få nye stimuli ind

Efterspørgslen på anderledes og utraditionelle mødelokaler bliver større og større. For der sker noget positivt, når man fjerner de klassiske mødeborde, PowerPoint-præsentationen og de hvide vægge, som kendetegner det traditionelle mødelokale. For at imødekomme tendensen og muligheden for at kombinere de klassiske mødefaciliteter med mere atypiske mødemiljøer, giver HUSET Middelfart Konferencecenter bl.a. mulighed for at afholde mindre, uformelle møder, gruppearbejde og lignende i en hyggelig pavillon, et lækkert sommerhus eller et af verdens mest bæredygtige typehuse.   Forskning har i flere sammenhænge påvist fordele ved at holde møder væk fra det daglige kontormiljø. Nye ideer udvikles og ny viden tilegnes ganske enkelt bedre, når hjernen udsættes for nye stimuli. Netop derfor vælger mange virksomheder at holde både interne og eksterne møder væk fra arbejdsadressen. Men selv møder i nye omgivelser og professionelle mødefaciliteter, kan få deltagerne til at blive tomme i blikket sidst på eftermiddagen. Efterspørgslen på at lade deltagerne rykke til nye og mere uformelle lokationer i løbet af i mødet, bliver derfor mere og mere eftertragtet. ”Vi oplever en øget interesse og efterspørgsel på især udendørs og utraditionelle mødefaciliteter i øjeblikket. Heldigvis har vi masser af muligheder for at tilgodese dette qua vores tilknyttede byggeudstilling,” fortæller Trine Duus Andreasen, der er centerchef i HUSET Middelfart. Hold møde i en pavillon eller et sommerhus De fleste steder vil valget om, hvorvidt mødet skal holdes i et traditionelt mødelokale eller alternative omgivelser være ”enten eller”. Men sådan er det ikke i HUSET Middelfart Konferencecenter. ”Vi har en fantastisk hyggelig atriumgård med guldregn hængene i klaser i løbet af foråret. En terrasse med udsigt over Hindsgavl Dyrehave, hvor utallige hjorte dagligt passerer forbi. Og så har vi en helt unik mulighed for at udnytte, at vi har Danmarks største byggeudstilling liggende i forbindelse med vores konferencefaciliteter, hvilket gør det muligt at afholde fx gruppearbejde i et lækkert, møbleret sommerhus eller en hyggelig og stemningsfyldt udestue eller pavillon,” fortæller Trine Duus Andreasen. I HUSET Middelfart er mulighederne for alternative mødelokaler altså mange. Også den smukke omkringliggende natur giver desuden mulighed for walk-and-talks i dyrehaven, i bøgeskoven eller langs stranden ved Fænøsund. Bæredygtige møder i bæredygtige omgivelser Som noget helt unik i HUSET Middelfart er det fra august muligt at afprøve vores helt nye og bæredygtige mødekoncept. Dette giver mulighed for at afholde mindre møder og gruppearbejde i et af verdens mest bæredygtige huse: Det Biologiske Hus, som er et 139 kvm stort typehus bygget af restmaterialer som fx græs, halm, tomat, tang og ålegræs m.m. af arkitektfirmaet EEN TIL EEN. Huset er opført i den udendørs byggeudstilling ved HUSET Middelfart og rummer alt, hvad et mødelokale skal – og lidt til. Her er flere værelser, eget toilet, lækker træterrasse og et stort, lyst køkken-alrum med højt til loftet og udsigt til naturen mod Hindsgavl Dyrehave. Her er med andre ord god mulighed for at tænke nye tanker – og det oplagte sted af afholde møde, hvis fx bæredygtighed eller byggeri er på dagsordenen. Det er desuden muligt at tilkøbe økologisk forplejning i forbindelse med opholdet i huset. Ligesom I kan booke en rundvisning i Det Biologiske Hus og få konkret viden om anvendte byggeteknikker, materialer og metoder samt de fordele, dette giver for både klimaet og økonomien. Sæt gang i langtidshukommelsen Både vi og vores hjerne keder os hurtigt i statiske omgivelser. Det er dog ikke den eneste gode grund til at flytte mødet eller dele af mødet i anderledes rammer. Neurovidenskaben viser nemlig, at vi har nemmere ved at huske ny viden, når den kobles med konkrete oplevelser, fordi flere af vores sanser aktiveres. Det kan derfor være strategisk fornuftigt at kombinere det traditionelle mødelokale med mindre breakouts i nye rammer. ”Vi hører ofte fra mødeplanlæggerne, at interaktionen og dialogen mellem mødedeltagerne forbedres og åbner op for mere kreative forslag og løsninger, når omgivelserne er mindre formelle,” fortæller Trine Duus Andreasen og fortsætter: ”Det er dog samtidig vigtigt at pointere, at det langt fra er alle møder – eller alle punkter på den klassiske mødeagenda, der egner sig til at foregå i utraditionelle mødefaciliteter. Det kan fx være svært at afholde bestyrelsesmøder, seminarer eller undervisning helt uden brug af moderne teknologi. Til gengæld er det oplagt at benytte alternative mødelokaler i forbindelse med kreative workshops, gruppearbejde og dialogmøder.” Muligheden for at benytte de anderledes mødefaciliteter såsom sommerhuse, pavilloner og udeområder ved HUSET Middelfart til samme pris som de øvrige mødelokaler, men giver til gengæld en ekstra dimension til mødet. Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at optimere udbyttet af dit næste møde og HUSETS alternative mødefaciliteter, så klik her og udfyld formularen så ringer vi dig op.
Læs mere
17 juni, 2021
Hybridmøder og videokonferencer

Hybridmøder og videokonferencer

I HUSET Middelfart kan du og afholde møder, hvor der både er fysisk fremmøde og online deltagelse – på samme møde. Vi har installeret udstyr, der kan benyttes på tværs af vores mødelokaler.Det betyder f.eks., at du kan streame dit oplæg ud til flere lokaler, hvor deltagerne sidder adskilt i mindre grupper.Mødelokaler har installeret: PC, højtalere og mikrofon samt kamera, der kan panorere rundt i mødelokalet, så online mødedeltager kan følge indlæg eller undervisning, og let inkluderes i dialogen med mødedeltagerne i lokalet – uanset om de sidder i et andet lokale, eller er med online et andet sted i landet. Vores netværk og udstyr understøtter naturligvis de forskellige online mødeplatforme, som Teams, Zoom og tilsvarende løsninger.Udstyret tilbyder vi gratis i det omfang det er til rådighed – husk derfor at booke det på forhånd. Kontakt os - ring på tlf. 70 12 36 00 Vi kan også facilitere dit hybridmøde Har du behov for hjælp til at facilitere dit hybridmøde eller din videokonference, har vi også flere services klar. Er det et spørgsmål om, at du råder over begrænsede ressourcer til gennemførelsen, kan du leje en af vores teknikere til en fast timepris. De vil f.eks. sikre, at kameraet streamer fra de optimale vinkler i lokalet, imens mødelederen koncentrerer sig 100 procent om et godt indlæg. Har du brug for en platform til afholdelse af et webinar, kan vi også hjælpe. Vores teknikere hjælper gerne med afklaring af behov, og sammensætning af den bedste løsning til dit behov. Forhindre Covid19-restrektionerne gennemførelsen af jeres planlagte konference for det fulde antal deltager, giver vi gerne et tilbud på, at live-streame arrangementet. Dermed kan du i stedet for at aflyse, både formidle inspirerende ny viden og overholde alle retningslinjer trygt og fleksibelt for alle deltagere. Kontakt os – så vi i fællesskab kan finde den bedste løsning til jeres arrangement.
Læs mere
18 marts, 2021
Grønne grise på gaflen i HUSET Middelfart

Grønne grise på gaflen i HUSET Middelfart

Der var engang en fynsk landmand, en fynsk slagter og et fynsk konferencecenter. Det lyder som starten på et eventyr – og det er det næsten også. Men det er også starten på et godt og lokalt samarbejde, med fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed og høj kødkvalitet. Mere end bare pølsesnak HUSET Middelfart startede med at købe 10 grise, men er nu oppe på 40. De bor dog ikke på adressen Hindsgavl Allé 2, hvor konferencecenteret ligger, men starter derimod deres dage ved en lokal landmand og ender som smagfulde serveringer i HUSETs Restaurant. Grisene er hverken tilfældigt valgt eller helt almindelige – de er nemlig grønnere og mere bæredygtige end konventionelle slagtegrise, hvilket er helt i tråd med HUSET Middelfarts mål om at minimere virksomhedens aftryk på miljøet. ”Vi har dagligt flere hundrede gæster i huset, vi kan derfor ikke helt undgå at en vis miljøbelastning, men vi kan minimere den så meget som muligt", fortæller HUSET Middelfarts F&B Chef Kim Regweg, der nu vil forkæle gæsterne med forkælede grise. LÆS OGSÅ: Økologisk Bronzemærke til HUSET Middelfart ”Vi har i flere år været certificeret med Den Grønne Nøgle og Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket betyder, at vi bl.a. serverer mindre anretninger ad gangen, minimerer kødforbruget ved at tilbyde vegetariske retter, og at mellem 30-60 % af det, vi serverer, er økologisk”, siger Kim Regweg. Grise med krølle på halen HUSET Middelfarts grise kommer fra familiegården Pilegården, som ligger i Broby øst for Middelfart. Her har landmanden Ulrich Rasmussen specialiseret sig i at avle grise med krølle på halen.Mange kender udtrykket, men de færreste kender betydningen af grisenes krølle på halen og den indsats det kræver. ”Når grise bliver stressede, bider de hinanden i halen,” siger Ulrich Rasmussen og fortsætter: ”en krølle på halen er derfor et parameter for, at grisen har det godt.” På Pilegården er det dog ikke nok, at grisene har krølle på halen. De skal samtidig leve op til en række krav om dyrevelfærd, som har sikret Pilegårdsgrisen to ud af tre hjerter i Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsmærke. Kravene er bl.a., at grisene skal være medicinfrie, de skal have god plads, være løsgående og have halm på gulvet – og så må de maks. transporteres 8 timer, før de bliver slagtet, da køreturen også stresser grisene. LÆS OGSÅ: Hvad er trenden indenfor konference- og mødeforplejning ”Pilegårdsgrisene transporteres endda kun 15 minutter fra gården til Nørre Søby Slagteren, hvilket både har en væsentlig betydning for kødets kvalitet og miljøbelastningen. Grisene når nemlig ikke at blive særlig stresset eller udmattet på den korte køretur – og det sikrer bland andet mere saftigt og mørt grisekød,” fortæller Ulrich Rasmussen. En pølse med føl’se En del af grisekødet bliver til HUSET Middelfarts helt egen signaturpølse – nemlig en brunchpølse med ramsløg. Pølsen er udviklet i samarbejde med Nørre Søby Slagteren på Midtfyn, som er specialister i gourmetpølser. ”I bøgeskoven 25 meter fra vores indgangen vælter det hvert forår op med ramsløg, som vi bl.a. bruger i vores pesto, marinader og bagværk. Vi synes derfor, det gav god mening også at lade ramsløg indgå i vores signaturpølse” fortæller souschef i køkkenet i HUSET Middelfart, Michael Hansen. LÆS OGSÅ: Guide til bæredygtige møder Ramsløg har en mild smag af hvidløg, hvilket sammen med en særlig krydderblanding giver pølserne en fantastisk og meget karakterfuld smag. ”Pølserne vil primært være at finde på morgenbuffeten, men også som en del HUSETs gourmethotdog, der med jævne mellemrum serveres til fx frokost og natmad", siger Michael Hansen. Udover signaturpølser, vil de forskellige udskæringer af grisene bl.a. ende som gammeldags rullepølse, peberbacon, krogmodnet nakkefilet og en masse andre smagfulde serveringer. LÆS OGSÅ: 5 gode råd til bedre konferencer i fremtiden Restauranten i HUSET Middelfart arbejder med grisene ud fra nose2tail-princippet, hvilket betyder, at hele grisen bruges - fra snude til hale - så man undgår madspild, og samtidig sikrer gæsterne mere smagsintense og bæredygtige serveringer.
Læs mere
15 november, 2020